Pristao ostati u Realu, pa onda odbio potpisati ugovor jer je pred njim razgovor života

Konačna odluka nije donesena

Pristao ostati u Realu, pa onda odbio potpisati ugovor jer je pred njim razgovor života

E. Čaušević

Španski mediji pišu da je Toni Kroos gotovo sigurno odlučio da će i naredne sezone igrati u dresu Real Madrida, ali da je zamolio čelnike kraljevskog kluba da to još uvijek ne objavljuju zbog toga što se u narednim mjesecima stvari mogu drastično promijeniti.

Kroos za Real Madrid igra od ljeta 2014. godine kada je za 25 miliona eura stigao iz minhenskog Bayerna i to je sigurno jedan od najboljih transfera koje je kraljevski kluba napravio.

Od dolaska iz Bayerna ovaj njemački veznjak je standardan u Real Madridu i u dresu ovog kluba uspio je da osvoji sve što se moglo osvojiti.

Već godinama on i Luka Modrić su udarne igle u veznom redu Kraljeva, ali jasno je da se njihov kraj na Santigao Bernabeu bliži. Ove sezone nisu baš na nivou kao prethodnih zbog čega je sve više špekulacija o njihovom odlasku iz kluba.

Modrić ima želju da ostane u Realu još barem jednu sezonu i tu završi karijeru jer će Hrvat u septembru napuniti već 38 godina i jasno je da je na samom zalasku. Cilj je da se od fudbala oprosti na najvećem nivou i mnogi se nadaju da će Real to ispuniti.

Što se Kroosa tiče tu je situacija mnogo komplikovanija. Kroos ima tek 33 godine i jasno je da može na ovom nivou igrati sigurno još nekoliko sezona, ali Nijemac očito neće igrati toliko dugo kao Modrić.

Oglasi

Kroosov ugovor s Kraljevima ističe na kraju ove sezone, ali prethodnih dana pojavile su se špekulacije da bi on trebao produžiti saradnju i ostati u Real Madridu barem još jednu sezonu, no zamolio je klub da ne objavljuje još uvijek ništa zvanično.

Njemački veznjak želi sačekati kraj sezone kako bi donio definitivnu odluku čisto zbog jednog razloga. On već odavno razmišlja o penziji iako tek ima 33 godine, ali smatra da je vrijeme da se posveti svojoj porodici.

Zbog toga Kroos ne želi još uvijek s Kraljevima potpisati ugovor koji ima na stolu i to će uraditi tek na kraju sezone nakon što obavi razgovor sa svojom porodicom.

Kroos ima želju da ostane u Real Madridu još godinu dana, ali ukoliko njegova porodica ne bude za to onda je jasno da će se on na ljeto penzionisati. O penziji razmišlja već neko vrijeme i jedina opcija da se ne oprosti od fudbala ovog ljeta jeste ostanak u Realu.

Nije tajna da Kroos na stolu ima nekoliko izuzetno bogatih ponuda iz Saudijske Arabije, Katara i Sjedinjenih Američkih Država, ali je sve to odbio i sa sigurnošću se može reći da će u Realu završiti karijeru. Jedino pitanje je da li će to biti na kraju ove ili naredne sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dosadašnjoj karijeri Kroos je u dresu Real Madrida odigrao čak 394 utakmice, te je zabio 27 golova i upisao 87 asistencija. Za Bayern je odigrao 205 utakmica s učinkom od 24 gola i 49 asistencije, a pored toga je još igrao na posudbi u Bayer Leverkusenu za koji je nastupio 48 puta (10 golova i 13 asistencija).

Kroos je za reprezentaciju Njemačke odigrao 106 utakmica i zabio je 17 golova, a od nacionalnog tima oprostio se nakon Mundijala u Kataru. Također, bio je dio ekipe Njemačke koja je 2014. godine u Brazilu bila prvak svijeta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Ja ga u Qataru nisam vidio, možda je bio na godišnjem.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi