Večeras se igraju prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Tu je i Rade Krunić

Poznati sastavi za spektakle na San Siru i Parku prinčeva!

Eldar Ganibegović

Konačno nam se vraća Liga prvaka. Večeras od 21 sat gledat ćemo prve dvije utakmice osmine finala elitnog evropskog takmičenja, a sada su poznati sastavi za obje utakmice.

Na San Siru će prvak Italije, ekipa Milana, ugostiti Tottenham. Jasno je da nas očekuje zanimljiva utakmica u kojoj nema izraženog favorita.

Stefano Pioli i Antonio Conte odlučili su se za početne postave, a navijače u Bosni i Hercegovini sigurno raduje činjenica da itekako vjeruje Radetu Kruniću.

AC Milan: Tatarusanu, Kalulu, Kjaer, Thiaw, Hernandez, Saelemaekers, Tonali, Krunić, Diaz, Leao, Giroud. 

Tottenham Hotspur: Forster, Dier, Romero, Emerson, Lenglet, Skipp, Sarr, Son, Perišić, Kuluševski, Kane. 

U isto vrijeme na Parku prinčeva u Parizu počet će pravi spektakl i definitivno derbi ove faze takmičenja, a u PSG-u je situacija i više nego zadovoljavajuća, nakon crnih najava da neće igrati Messi i Mbappe. 

Lionel Messi se našao u startnoj postavi, dok je Kylian Mbappe na klupi i vidjet ćemo da li će biti potrebe da ulazi u igru.

S druge strane, Julian Nagelsmann na raspolaganju nema igrače poput Manea, Hernandeza, Mazraouija i Neuera koji je već dugo povrijeđen.

PSG: Donnarumma, Hakimi, Ramos, Marquinhos, Verratti, Neymar, Danilo, Nuno Mendes, Soler, Messi, Zaire-Emery.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern Munich: Sommer, Upamecano, De Ligt, Pavard, Kimmich, Goretzka, Sane, Coman, Choupo-Moting, Cancelo, Musiala.

Kao što smo već i spomenuli, obje utakmice počinju od 21 sat, a već sutra u istom terminu igraju Borussia - Chelsea i Club Brugge - Benfica. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.