Šeik Tamim bin Hamad Al Thani u Parizu lično završava veliki potpis - Cifre su ponovo lude
PSG počinje pregovore s Lionelom Messijem o novom ugovoru i pregovori počinju jako brzo (Foto: EPA)

Prvi čovjek Katara lično će se pobrinuti za sve

Šeik Tamim bin Hamad Al Thani u Parizu lično završava veliki potpis - Cifre su ponovo lude

Midhat Šljivak

Lionel Messi (35) ima jasne namjere kada je njegova budućnost u pitanju i Argentinac je spreman ostati u PSG-u. Pregovori o novom ugovoru počet će nakon večerašnje utakmice s Bayernom u Ligi prvaka i obje strane navodno su izrazile veliku želju za nastavkom saradnje.

Lionel Messi je 2021. godine stigao u PSG kao veliko pojačanje. Potpisao je ugovor na dvije godine, a ove sezone konačno je pokazao ko je i šta je, nakon što je u prvoj godini izgledao poprilično izgubljeno na terenu.

Ugovor argentinskog velemajstora i pariškog velikana ističe na kraju ove sezone. Međutim, obje strane žele nastaviti saradnju i pregovori će početi veoma brzo.

Već nakon večerašnje utakmice protiv Bayerna u osmini finala Lige prvaka počinje prva runda pregovora. U ime argentinskog čarobnjaka pregovore će voditi njegov otac Jorge.

Da pregovori o nastavku saradnje vjerovatno zaista i počinju dokaz je dolazak katarskog šeika Tamima bin Hamad Al Thanija. On pred utakmicu stiže u Pariz i očekuje se da lično razgovara s Messijem o novom ugovoru.

Leo je spreman da ostane u klubu. To je trenutno najbitniji faktor u pregovorima i s finansijske strane vjerovatno neće biti nikakvih problema da se sve završi.

Oglasi

Prema određenim informacijama iz Francuske, cifre o kojima se pregovara već su načelno i dogovorene. Ostanak Argentinca u Parizu ovaj klub bi trebao koštati 40-ak miliona eura po sezoni.

Također, pored ove plate porodici Messi bi trebao biti isplaćen bonus od 30 miliona eura. To je jedan uslova za nastavak saradnje i ostaje nam da vidimo hoće li se ona i desiti.

Messi se u proteklom periodu povezivao s povratkom u Barcelonu. Međutim, taj potpis je zbog novca neizvodiv za katalonskog velikana, a pored Barce spominje se odlazak u MLS, te odlazak u Saudijsku Arabiju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Navodno je ekipa Al Hilal spremna čarobnjaka iz Rosarija platiti 300 miliona eura po sezoni. To bi bio apsolutni rekord i nadmašio bi cifru od 200 miliona koliko je plaćen Cristiano Ronaldu u Al Nassru, a cilj je da se obnavljanjem velikog rivalstva dodatno podigne interes za fudbal u ovoj zemlji.

Ipak, šeik Al Thani ima dovoljno razloga i novca da zadrži Lea u Parizu. Argentinac pokazuje jaku volju da još igra na visokom nivou i potpis s PSG-om je izvjestan.

Top Komentari

Adrian
Suspendovat PSG i City, za dobrobit fudbala.
2 1
Krivaja Zavidovići
Vratite na staro! Ovo mi se uopšte ne sviđa!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi