'Bomba' iz Pariza pred veliku noć u Ligi prvaka
Legendarni Francuz mogao bi zamijeniti Christophea Galtiera na klupi PSG već u narednim danima (Foto: EPA)

Galtier uskoro postaje bivši

'Bomba' iz Pariza pred veliku noć u Ligi prvaka

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG silno želi uzeti trofej Lige prvaka i proteklih godina su uložili stotine miliona eura kako bi došli do titule najboljeg tima Starog kontinenta. Ove sezone ponovo su u osmini finala, ali put među osam najboljih ekipa Evrope tražit će preko velikog Bayerna.

PSG od dolaska katarskih bogataša u klub pokušava osvojiti trofej Lige prvaka. Uložili su ogromne količine novca, napravili dva najveća transfera u historiji fudbala, ali na korak do sna ih je 2020. godine zaustavio Bayern, protiv kojeg će večeras igrati prvi meč osmine finala.

Ako im velikan iz Minhena ponovo uništi snove, lako bi se moglo desiti da rukovodstvo francuskog prvaka ponovo promijeni trenera. Christopheu Galtieru, koji je došao prošlog ljeta umjesto Mauricija Pochettina, ozbiljno je ugrožen posao, a čelnici PSG-a već imaju jasan plan.

U slučaju ispadanja iz Lige prvaka Galtieru će uručiti otkaz. To će biti zvaničan razlog za otkaz ovom 56-godišnjaku koji navodno nema nikakav utjecaj u svlačionici kluba, gdje se nalaze velike zvijezde i to u čelnici žele promijeniti.

Parižani na klupi silno žele legendarnog Zinedinea Zidanea. Spremni su čuvenom fudbaleru i stručnjaku ponuditi sve što želi, a pregovori o njegovom angažmanu odavno traju.

"Parižani traže zamjenu za Galtiera nakon nekih kontroverznih situacija u svlačionici. Taj čovjek nije sposoban da kontroliše svlačionicu i da bude dominantan", tvrdi novinar Eduardo Inda i dodaje:

Oglasi

"Čovjek kojeg žele je Zinedine Zidane. S njim odavno pregovaraju i vrlo je moguće da će preuzeti klub ako ispadnu iz Lige prvaka."

Zinedine Zidane je ranije odbijao sve pozive iz PSG-a. Čekao je opciju da postane selektor reprezentacije Francuske, a kako ona nije došla, vrlo je vjerovatno da će se ponovo posvetiti klupskoj karijeri.

Čuveni Francuz je bez posla od ljeta 2021. godine kada je napustio Real Madrid. Kraljeve je vodio u dva mandata i osvojio je gotovo sve što je mogao, izuzev trofeja Kupa Kralja.

Ipak, tri titule Lige prvaka, dva trofeja La Lige, UEFA Superkupa, španskog Superkupa i klupskog prvenstva svijeta u četiri godine trenerske karijere su zaista vrhunski učinak koji Zidanea stavlja u šešir s najboljim trenerima svijeta.

Oglasi

Ponuda PSG-a sigurno neće biti bezazlena. Spremni su mu bogati šeici ispuniti svaku želju i vidjet ćemo hoće li se 50-godišnja legenda odlučiti da preuzme francuskog prvaka.

Od Zidanea ne odustaje ni njegov nekadašnji klub Real Madrid. Izvjesno je da nakon ove sezone s klupe odlazi Carlo Ancelotti, pa predsjednik tima iz Madrida Florentino Perez ponovo želi Zidanea na klupi svog tima.

Odnos između Zidanea i Pereza je vrhunski. Izuzetno se poštuju i ne bježe od mogućnosti da obnove saradnju u narednim godinama.

Bit će svakako veoma zanimljivo vidjeti šta će legendarni Zizou na kraju odlučiti, a treba istaći da je interes za njega pokazivao još torinski Juventus, određene ekipe iz engleske Premier lige, te američkog MLS-a.

Zinedine Zidane: "Vraćam se"

Zinedine Zidane (50) je krajem prošle godine potvrdio kako se uskoro vraća trenerskom poslu, ali osim potvrde o povratku nije želio govoriti o planovima koje ima.

On je u razgovoru za francuske medije saopštio kako se uskoro vraća i poručio je svima da budu strpljivi. Više nije želio otkrivati.

"Uskoro se vraćam. Sačekajte, samo malo strpljenja. Uskoro, uskoro. Nisam daleko od novog trenerskog posla", poručio je legendarni Zinedine Zidane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zidane je prethodnih mjeseci odbijao brojne bogate ponude. Čekao je poziv Francuske, a kako ga nije dočekao, sada je očigledno spreman na nove izazove.

Top Komentari

Adrian
Veliki je Zizu za tako mali klub.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi