PSG je tim prepun skupo plaćenih zvijezda, a večeras igra 16-godišnjak?

Mnogo problema imaju pred duel sa Bayernom

PSG je tim prepun skupo plaćenih zvijezda, a večeras igra 16-godišnjak?

Samir Mlaćo
U večerašnja dva meča play off-a Lige prvaka snage će odmjeriti AC Milan i Tottenham te PSG i Bayern.

U večerašnja dva meča play off-a Lige prvaka snage će odmjeriti AC Milan i Tottenham te PSG i Bayern.

Meč iz Pariza će biti u centru pažnje, a francuski prvak ima velikih problema u igračkom kadru.

Upitni su nastupi Lionela Messija i Kyliana Mbappe, no navijači se nadaju da će oni ipak biti spremni, bar za jedno poluvrijeme.

Na pravim mukama je tek trener Christophe Galtier koji bi od prve minute mogao staviti 16-godišnjaka. Radi se o Warrenu Zaireu Emeryju. On je rođen 2006. Godine i igra na poziciji defanzivnog i srednjeg veznog.

Ove sezone za PSG je upisao 14 nastupa uz dva pogotka, u poraz od Monaca upisao je svih 90 minuta. Nastupa za juniorsku reprezentaciju Francuske, a večeras ga vjerovatno očekuje najveći izazov u karijeri.

Oglasi

U PSG-u je poljuljana atmosfera, pokazao je to i poraz od Monaca 3:1, a sve više se priča o odlasku Neymara.

Brazilac je nakon poraza od Monaca napravio pravi haos u svlačionici jer se svađao sa saigračima, a onda je došao i sportski direktor Luis Campos koji je cijeli tim kritikovao za lošu igru protiv Monaca, no i tu je Neymar napravio skandal.

Neymar nije htio da sluša kritike Camposa i počeo se svađati i s njim, te su ostali u svlačionici jedva smirili situaciju.

To nije prvi put da Brazilac pravi takav ispad i ranije je znao raditi slične stvari preko kojih su mu u klubu gledali kroz prste, ali čini se da su ovaj put i oni izgubli strpljenje i da im je dosta svega toga.

Le Parisien je objavio jučer da su u PSG-u donijeli odluku da je najbolje da Neymar napusti klub jer unosi nepotreban nemir u ekipu. PSG će Neymara na ljeto staviti na transfer listu, a na kraju sezone će odlučiti po kojoj cijeli će ga zainteresovani klubovi moći kupiti.

Neymar je stigao u PSG kao ogromno pojačanje prije skoro šest godina iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura, te je trebao ovog klubu pomoći da osvoji Ligu prvaka, ali to se još uvijek nije desilo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Brazilac ima problema i s komšijama koji više ne mogu da trpe njegovo bahato ponašanje i preglasnu muziku svake noći.

PSG i Bayern posljednji put su se sastali u aprilu 2021. godine. Bayern je slavio u Parizu 1:0, a PSG u Njemačkoj 3:2.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi