Nije ni čudo što ga žele otjerati na ljeto

Pokušali su to sakriti, ali uzalud: Ono što Hazard radi Ancelottiju je nezapamćena sramota za Real!

Endin Čaušević

Eden Hazard će na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Real Madrid u kojem je već okarakterisan kao jedan od najvećih promašaja u historiji kluba. Hazardu sve to jako teško pada i napravio je potez koji je pokazao koliko je ljut i razočaran zbog statusa u kraljevskom klubu.

Hazard je prije skoro četiri godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje iz Chelseaja, a taj transfer iznosio je čak 115 miliona eura. Međutim, Belgijanac nije uspio ni blizu opravdati očekivanja u klubu iz Madrida u kojem sada jedva čekaju da ga se riješe.

Belgijanac s kraljevskim klubom ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali već sada i ptice na grani znaju da će Real učiniti sve da ga proda na kraju ove sezone i čak razmišljaju o raskidu saradnje ukoliko ne bude ponuda za njega.

Hazard je od dolaska u Real imao ogromne probleme s povredama što je i glavni razlog neuspjeha u ovom klubu. Propustio je veliki broj utakmica i nije uspio nikada da se vrati u staru formu i čini se da je odlazak u neki drugi klub najbolje rješenje za obje strane.

Problem je i žestoka konkurencija u Real Madridu jer svaki put nakon oporavka od povrede Hazard nije imao dovoljno prostora za igru kako je očekivao, a na kraju je sve to rezultiralo potpunim ispadanjem iz rotacije.

Carlo Ancelotti je još prije januarskog prelaznog roka odlučio da mu Hazard nije više potreban i da ga klub može prodati bez ikakvih problema. No, zbog povrede koju je zadobio nije bilo ponuda za njega i njegov odlazak očekuje se tek na kraju sezone.

Međutim, Hazard pored svega smatra da Ancelotti prema njemu nije imao fer odnos i da mu nije uopšte dao šansu da se dokaže. Belgijanac je navodno razočaran kako se Ancelotti ponaša prema njemu otkako je postao trener Reala i to je sada odlučio jasno mu dati do znanja.

Španski mediji pišu da je došlo nedavno do svađe između Hazarda i Ancelottija i da je čini se njihov odnos završen za sva vremena.

Nakon toga Hazard je odlučio da se inati do kraja i jasno je da to mu neće uopšte pomoći. On i Ancelotti više uopšte ne razgovaraju jer je Hazard lično razočaran kako ga italijanski stručnjak tretira i ponaša se prema njemu od dolaska na klupu Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard ima dobar odnos s njegovim pomoćnicima, ali i s njima gleda da ne komunicira tako često. Belgijanac smatra da mu je učinjena nepravda i to Ancelottiju očito neće oprostiti.

Ovaj 32-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Real Madrida odigrao tek sedam utakmica i zabio je jedan gol uz jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.