U Realu kuju plan: Na ljeto bi se mogao desiti najveći transfer u historiji Kraljeva!
Nije tajna da je Jude Bellingham želja Real Madrida, sada su spremili novu ponudu.

Poznato je koga žele

U Realu kuju plan: Na ljeto bi se mogao desiti najveći transfer u historiji Kraljeva!

Eldar Ganibegović

Real Madrid na ljeto planira da se dodatno pojača. Ove sezone će vrlo vjerovatno ostati bez titule prvaka u Španiji, pa su odlučili da na ljeto odriješe kesu i dovedu neka provjerena imena.

Više nije tajna da je jedan od igrača koji je zapao za oko čelnicima Real Madrida engleski reprezentativac i član Borussije Dortmund, Jude Bellingham.

Španska Marca, medij jako blizak Real Madridu, danas donosi vijest o novoj ponudi koju čelnici Kraljevskog kluba spremaju za Milionere iz Njemačke.

Galaktikosi želje na ljeto da dovedu Engleza, te su spremili prijedlog vrijedan 130 miliona eura - sto miliona fiksno i još 30 miliona eura kroz razne bonuse.

Ako se ovaj posao ostvari, biti će to najskuplji transfer u historiji Real Madrida. Trenutno rekord drži Eden Hazard koji je 2019. godine iz Chelseaja stigao za 115 miliona eura.

Ostaje da se vidi kakvu će odluku Dortmund donijeti u vezi sa fudbalerom koji ima ugovor do 2025. godine, imajući u vidu da Bellingham ne bi odbio prelazak u Real Madrid. Klubovi kao što su Manchester City, Liverpool ili Chelsea također su pokazali interes za 19-godišnjaka.

Oglasi

Bellingham nije jedina želja Real Madrida. Navodno se Kraljevski klub ponovo okrenuo dovođenju Erlinga Haalanda koji je ljetos iz Borussije Dortmund prešao u Manchester City.

Manchester City se trenutno suočava s ozbiljnim problemima zbog finansijskog fair-playja, a prošlosezonski šampion Engleske ne zna šta će biti sljedeće u bliskoj budućnosti. Ovu nejasnu situaciju žele da iskoriste u Realu, te namjeravaju da dovedu Haalanda. 

Mundo Deportivo saopštava da Real Madrid još pažljivije prati Erlinga Halanda, kojeg je htio dovesti i ljetos. Uzdaju se u to da Norvežanin neće htjeti ostati u Cityju, ukoliko klub bude kažnjen. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Štaviše, Real Madrid smatra da je situacija Manchester Cityja korisna i u kontekstu transfera Judea Bellighama. Na listi želja Građana je i engleski veznjak, ali kako ekipa ima problema u vezi s finansijskim fair-playjem, teško je povjerovati da će Englezi ovog ljeta dati ponudu za fudbalera.

Vidjet ćemo šta će na kraju od svega da bude, no jasno je da bi dovođenje ova dva fudbalera predstavljalo veliki plus za Real Madrid. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Kako novinar provjereno zna da će biti najveći transfer u historiji Real Madrida.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti