Real hitno dovodi Benzemi pomoć u napadu, ali navijači se razočarali kada su vidjeli koga žele

Smatraju da im je potrebno zvučnije ime

Real hitno dovodi Benzemi pomoć u napadu, ali navijači se razočarali kada su vidjeli koga žele

E. Čaušević

U ovoj sezoni najbolje se pokazalo koliki teret Karim Benzema nosi u Real Madridu kao jedini napadač kojeg Carlo Ancelotti ima na raspolaganju. Pojačanje u napadu će biti prioritet za Florentina Pereza na ljeto, a španski mediji pišu da su se već dvojica fudbalera izdvojila na listi želja.

Benzema je i prošle sezone bio jedini napadač kojeg je Ancelotti imao na raspolaganju, ali je Francuz igrao u nevjerovatnoj formi i sigurno da je jedan od najzaslužnijih što su Kraljevi osvojili trofej Lige prvaka.

Međutim, ove sezone Benzema ima dosta više problema s povredama što se itekako odrazilo i na Real Madrid.

Ancelotti mora da eksperimentiše što se tiče pozicije napadača na kojoj je čak igrao i Marco Asensio, ali to nije dalo neke bajne rezultate. Jasno je da je Realu itekako potreban još jedan napadač koji će biti Benzemi konkurencija.

Španski mediji pišu da Kraljevi žele dovesti igrača koji može pokriti poziciju napadača, ali igrati i u ekipi s Francuzom kada to bude potrebno.

Real Madrid već neko vrijeme prati nekoliko napadača, ali kako piše ugledna Marca dvojica njih istakla su se u odnosu na ostale i Kraljevi će dati maksimum da barem jednog od njih dovedu narednog ljeta.

Oglasi

Napadač će biti prioritet i zbog činjenice da će Benzema krajem godine naputiti 36 godina i jasno je da je na zalasku karijere.

Marca piše da će glavne mete na ljeto biti Dušan Vlahović i Richalrlison što je mnoge iznenadilo. Očekivalo se da će Kraljevi pokušati dovesti Kyliana Mbappea ili Erlinga Haalanda, ali to se neće desiti.

Perez ne želi da troši previše novca i smatra da su Vlahović i Richarlison prihvatljive opcije. Vlahović je i u januaru bio povezivan s Realom, ali od toga nije bilo ništa.

S druge strane, Richarlison nije previše standardan u Tottenhamu, a poziv iz Reala teško bi odbio. Kraljevi su spremni da plate oko 80 miliona eura za jednog od njih i uskoro će početi pregovore s Tottenhamom i Juventusom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, nije tajna da je Vlahoviću najveći san da igra u Real Madridu i sigurno je da će i on sam forsirati taj transfer.

No, navijači Reala nisu oduševljeni što klub želi Vlahovića ili Richarlisona, te smatraju da im je potrebno još zvučnije pojačanje. Ipak, čini se da i Pereza "trese" finansijska kriza dok ne želi previše novca dati za pojačanja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Victor Osimhen, bio bi najbolja opcija, brazilaca je ionako previše a Vlahović jednostavno nije kalibar igrača za Real Madrid.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti