Osam timova traži prolaz dalje

U utorak žrijeb Kupa BiH, poznati i termini utakmica

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
Za vikend je odigrano osam susreta osmine finala Kupa naše zemlje. Sasvim očekivano, bilo je veoma uzbudljivo, a čak četiri meča su riješena nakon izvođenja penala.

Za vikend je odigrano osam susreta osmine finala Kupa naše zemlje. Sasvim očekivano, bilo je veoma uzbudljivo, a čak četiri meča su riješena nakon izvođenja penala.

Jučer je Željezničar sa 2:1 savladao Leotar, Rudar iz Prijedora i Borac su remizirali (1:1), da bi Prijedorčani nakon penala slavili 6:5.

Zvijezda Gradačac se bez problema obračunala sa Rudarom iz Kaknja (3:0), dok je Velež u Mostaru savladao Posušje (2:0).

Danas nova uzbuđenja. Zrinjski je očekivano nadigrao Laktaše (4:0), dok su u preostalima mečevima odlučili penali.

Sloga iz Doboja je prošla Slobodu (1:1, 7:6), dok su Čelik i Radnik Bijeljina remizirali pred čak 9.000 navijača. Bilo je 0:0, da bi gosti slavili 4:3 u penal lutriji.

U posljednjem meču također dosta uzbuđenja. Široki Brijeg i Tuzla City su remizirali (2:2), a gosti su nakon penala slavili 7:6 i prošli dalje.

U utorak je već žrijeb parova za četvrtinu finala, a igraju se dva meča. Prvi je 1.marta, a revanš 15. marta.

Svakako da nas očekuju nova uzbuđenja, ali i poprilično zgusnut raspored za klubove do reprezentativne pauze.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Trofej Kupa iz prošle sezone brani FK Velež koji je u finalu savladao FK Sarajevo. Taj meč je odigran u Zenici.

Za vikend se nastavlja i prvenstvo u Premijer ligi naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.