Tuzla City je među osam najboljih u Kupu BiH, o ponovljenom penalu domaćina će se pričati
FOTO: FK Tuzla City

Drama za kraj na Pecari

Tuzla City je među osam najboljih u Kupu BiH, o ponovljenom penalu domaćina će se pričati

S. Mlaćo
Posljednji putnik u četvrtinu finala Kupa naše zemlje odlučen je večeras na Pecari, a bilo je itekako burno.

Širokobriježani su ugostili ekipu Tuzle City, nakon 90 minuta bilo je 2:2, te se pristupilo izvođenju penala. Slavili su gosti, a junak je bio Dino Ćorić.

U prvom poluvremenu vidjeli smo tri pogotka. Široki Brijeg je poveo pogotkom Radića koji se najbolje snašao i skrenuo loptu u mrežu. Pokušao je i Vukoja, da bi se gosti 'probudili'. Sa 11 metara pogodio je Irfan Hadžić.

Nakon toga velika prilika za goste. Mešinović šutira sa par metara, no Josipović brani. Kada se čekao kraj "haos" na Pecari. Fejzić je u duelu s Bagarićem, Gigović pokazuje na bijelu tačku uz buru protesta gostiju. No, udarac Vukoje brani golman gostiju.

Ipak, na asistenciju pomoćnika Gigoić ponavlja penal i Vukoja je siguran. Gosti su žestoko protestovali, a spornu situaciju možete pogledati sami i prosuditi. Čini se da je ipak Fejzić kopačkom dirao liniju i da nije bilo potrebe za ponavljanjem penala.

Oglasi

Gosti bolje otvaraju drugi dio i vraćaju stvari na početak. Diaby se najbolje snašao pred golom i pogodio za 2:2.

Nakon toga bez puno prilika, vrijedi izdvojiti tek pokušaj Vukoje, no Fejzić to brani. Pokušao je zatim i Musa, ali lopta je pogodila njegovog saigrača Medića.

Ostalo je 1:1 i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Sretniji i spretniji bili su gosti, a posljednji penal za pobjedu gostiju realizovao je nekadašnji igrač Širokog Brijega Dino Čorić.

Ranije su prolaz u četvrtfinu finala Kupa naše zemlje obezbijedili FK Željezničar, FK Rudar Prijedor, NK Zvijezda Gradačac, FK Velež, HŠK Zrinjski, FK Radnik Bijeljina i Sloga Meridian.

Žrijeb će biti održan u utorak (21.02.)

Osmina finala Kupa BiH:

NK Široki Brijeg – FK Tuzla City 2:2 (penali 6:7)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Josipović, Valinčić, Mašić, Radić, Vukoja, Bagarić, Šuto, Pejić, Lovrić, Ćavar, Kuprešak.

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Hadžić, Pantelić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Mešinović, Čeliković, Diaby, Mehidić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PapaK
Svaka cast Tuzla City. Ni Gigovic vam nije mogao nista. Velik podvig ??
10 1
Ado_GTI7
Čestitke Tuzla City-u na prolazu.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti