Kontroverzni argentinski golman

Martinezu je dosta: Odlazi u tim s kojim će se moći boriti za trofej Lige prvaka!

Eldar Ganibegović

Argentinski golman Emiliano Martinez u centru je pažnje još od Svjetskog prvenstva u Kataru. Trenutno nastupa za Aston Villu, a uskoro bi mogao napraviti transfer karijere.

Decembar 2022. godine je mjesec kada je Argentina postala prvak svijeta, a Emiliano Martinez je proglašen za najboljeg golmana turnira.

Vratio se u Aston Villu nakon burnog slavlja u kojem je ismijavao neke francuske zvijezde poput Mbappea, ali i nagradu za najboljeg golmana stavio na međunožje.

Nije se to svidjelo treneru Aston Ville koji ga je tada javno kritikovao, a kritike mu je uputio i nakon posljednje utakmice protiv Arsenala kada je Martinez svojevoljno u nadoknadi otišao u napad. 

Čini se da je Martinezu dosta svega, a interesa za njega ne nedostaje. Tako bi kontroverzni golman na ljeto mogao napraviti transfer karijere. 

Aston Villa je otvorena za prodaju Emiliana Martineza, ali želi da napravi veliku buru i klupski zvaničnici, iako nisu pod pritiskom da ga prodaju, očekuju da će Argentinac postati jedan od najskupljih golmana na svijetu, ako ne i najskuplji.

Čak je i Martinezov agent jasno stavio do znanja šta golman želi. Martinez je uvjeren da treba da pređe u klub koji igra veću ulogu na evropskom planu. 

Tako bi do transfera došlo na ljeto, a izdanje Daily Mail objavljuje da golmana žele Manchester United, Chelsea i Tottenham.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, navodno je golman Manchester Uniteda David De Gea pristao na smanjenje plate kako bi ostao u klubu, pa je teško zamisliti kako bi izgledalo bilo kakvo takmičenje s Martinezom.

Na kraju ostaje da vidimo gdje će završiti Argentinac. Jasno je da bismo ga od iduće sezone trebali gledati u mnogo većem klubu od onog iz Birminghama. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.