Što je plesao, plesao je! Emery "presudio" Martinezu, Argentinac više nikad neće biti isti!

Nakon poraza od Arsenala

Što je plesao, plesao je! Emery "presudio" Martinezu, Argentinac više nikad neće biti isti!

Admin Čaušević

Emiliano Martinez se nije proslavio u posljednjem nastupu u dresu Aston Ville. Argentinac nije imao sreće, ali isto tako snosi i dobar dio krivice za poraz od svog bivšeg kluba Arsenala.

U jednom od najboljih mečeva sezone Arsenal je poslije preokreta u drugom poluvremenu uspio pobijediti Aston Villu sa 4:2.

Do vodećeg gola Topnici su došli u nadoknadi kada je fortuna okrenula leđa Martinezu. Lopta se poslije šuta Jorginha od prečke odbila od Argentinca i završila u mreži.

Argentinski golman je poznat po tome da tokom mečeva vrlo često donosi odluke na svoju ruku te pokazuje neposluh, ali tom je došao kraj.

Martinez je kod posljednjeg kornera za Villu samoinicijativno napustio gol, otišao u protivnički kazneni prostor, uslijedila je furiozna kontra koju je u pogodog pretvorio Martinelli.

Oglasi

Umoran od Martinezovog ponašanja Unai Emeri je poslije utakmice očitao lekciju svjetskom prvaku sa reprezentacijom Argentine.

Španski stručnjak je jasno poručio da nije bio zadovoljan Martinezovim ponašanjem i odlukom da napusti gol i sada mu se sprema određena vrsta ukora.

"Otišao je u napad kod kornera, a to mi se uopšte nije svidjelu. Ništa mu nisam rekao, nikad golmanima nisam govorio da to rade, ali je opet napustio gol", kazao je Emeri.

Emeri je dodao da će Martinez imati priliku da u narednom periodu nauči i svoje greške pa se ne isključuje mogućnost da zaista odlični golman završi na hlađenju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinac iza sebe ima godinu iz snova, isprofilisao se u jednog od najboljih golmana na svijetu što je potvrdio i na Mundijalu na Kataru. Ipak, stvari poslje toga za njega i ne idu baš najbolji.

Zbog kontroverznog ponašanja pri kojem pokazuje manjak poštovanja prema rivalu, Martinez je etiketiran kao "omražen lik" kod većine protivnika.

Top Komentari

Chelsea1
Isti vrag il igubio 2-3 il 2-4
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi