Poznati sastavi za večerašnje dvije utakmice osmine finala Lige prvaka.

Utakmice u Italiji i Njemačkoj

Poznati sastavi: Lukaku grije klupu Džeki, City bez De Bruynea u Leipzigu!

Eldar Ganibegović

Večeras se igraju preostale dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Sastaju se Inter i Porto, te Leipzig i Manchester City, a poznati su i sastavi.

Iako su ga italijanski mediji najavljivali, hladan tuš stigao nije za našeg kapitena Edina Džeku. On će večerašnju utakmicu početi od prve minute, a Romelu Lukaku je ostao na klupi. 

Correa i Dalber neće igrati kod Intera, dok kod gostiju nedostaju Veron i Maixedo. Inter je favorit u ovom meču i dvomeču no sigurno će se i portugalski tim nešto pitati.

Inter: Onana, Bastoni, Škriniar, Darmian, Dimarco, Barella, Mkhitaryan, Acerbi, Calhanoglu, Lautaro, Džeko

Porto: Diogo Costa, Pepe, Marcano, Uribe, Taremi, Pepe, Zaidu, Faleno, Grujić, Joao Mario, Otavio. 

U drugoj utakmici večeri na Red Bull Areni u Leipzigu će se sastati RB Leipzig i aktuelni prvak njemačke, ekipa Manchester Cityja.

Iako će nedostajati bolesni De Bruyne i Laporte, te povrijeđeni Stones, City je svakako favorit protiv Nijemaca kod kojih fale Dani Olmo, Diallo i Gulacsi.

RB Leipzig: Blaswich, Orban, Forsberg, Werner, Klostermann, Szoboszlai, Andre Silva, Halstenberg, Schlager, Laimer, Gvardiol. 

Manchester City: Ederson, Walker, Ruben Dias, Ake, Gundogan, Haaland, Grealish, Rodri, Bernardo Silva, Akanji, Mahrez. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oba susreta na programu su od 21 sat. Podsjetimo, sinoć je Real Madrid s 2:5 deklasirao Liverpool na Anfieldu, dok je Napoli s 0:2 bio bolji od Eintrachta u Frankfurtu.

Prethodne sedmice su minimalne pobjede slavili Milan protiv Tottenhama, Borussia protiv Chelseaja, Bayern na gostovanju kod PSG-a, dok je Benfica s 0:2 bila bolja od Club Bruggea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.