Za Džeku stiže hladan tuš kada se to najmanje očekivalo!

Italijanski mediji najavljuju

Za Džeku stiže hladan tuš kada se to najmanje očekivalo!

Admin Čaušević

Edin Džeko iza sebe ima sjajan dosadašnji dio sezone, ali izgleda da Simone Inzaghi mijenja planove sa popularnim Dijamantaom kada se to najmanje očekivalo. 

Inter će u srijedu igrati prvi meč osimine finala Lige prvaka. Protivnik je Porto, a za Džekine fanove sa Apenina ne stižu baš lijepe vijesti.

Naime, prema najavama brojnih italijanskih medija Džeko neće biti starter protiv portugalske ekipe što bi se svakako moglo okarakterisati kao iznenađenje.

Kapiten bh. reprezentacije je igrao odličnu sezonu, bio je strijelac u ključnim mečevima(11 golova u svim takmičenjima), a nosi i najveće zasluge zašto su Nerazzurri nedavno osvojili italijanski Superkup.

Međutim, u posljednje vrijeme Romelu Lukaku je počeo da poprima sve veće povjerenje kod Simonea Inzaghija pa je Belgijanac vrlo često starter.

"Imam dilema, ne samo u napadu, već i u veznom redu i u odbrani. Takav je trenerski posao koji svakodnevno mora birati i izabrati najbolje za Inter", kazao je Inzaghi u najavi utakmice.

Oglasi

Na posljednjim treninzima Inzaghi je u fazi napada isprobavao tandem Lukaku - Lautaro Martinez te mnogi vjeruju da će oni biti starteri.

U susretu protiv Udinesea Džeko je meč počeo kao starter sa Lukakuom i na terenu je proveo svih 90 minuta, dok je Belgijanca zamijenio Martinez.

Upravo odluku da iz igre izvede Lukakua neki mediji u Italiji vide kao indiciju da je Inzaghi čuvao belgijskog napadača za startno mjesto protiv Porta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od potpunog oporavka Belgijanac je vezao dvije utakmice kao starter. U posljednjem protiv Udinesea uspio je postići gol i to nakon što je iz ponovljenog penala zatresao mrežu.

Inače, Džeki ugovor sa Interom ističe na kraju sezone. Ranije je bilo govora da će se o produženju saradnje pregovarati nakon italijanskog Superkupa, ali štampa na Apeninima već neko vrijeme "šuti" po tom pitanju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Kad ova dvojica postignu što je Edin onda nek se porede s njim, Lautaro možda može , Lukaku 30 god u njegovim godinama Edin je igro na vrhunskom nivou...za njega nema šanse, u Engleskoj se već dva puta pokazao kao loš igrač, Džekson je ostavio traga gdje god je došao...da ne odigra više nikako 37 godina, taman....a pokazao je da može i sa toliko godina puno za tim da uradi...
2 0
SEJFUDIBIKODZE
Logično covjeku treba rastan napadač a ne dodavača lopti ,jes dato nisu ni ova dvojica al bogami nije više ni Džeko, kostalo ga igra za ekipu a nedavanje golova,svi mi ocekujemo njegove golove a ne asistencije
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi