Italijanski stručnjak ne vjeruje da je veliki rival Barcelona s namjerom plaćala sudijskog čelnika kako bi dobila bolje uslove na terenu (Foto: EPA)

Trener Real Madrida sasvim jasan

Carlo Ancelotti: "U fudbalu nema korupcije i namještanja"

Midhat Šljivak

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti (63) uvjeren je kako u svijetu fudbala nema korupcije i namještaljki i da se svugdje dešavaju sudijske greške, te da nikom ne treba ništa zamjeriti. Sve je to istakao nakon pitanja novinara o slučaju u kojem je Barcelona bivšem čelniku sudijske komisije u Španiji godinama uplaćivala velike sume novca za 'pošteno' suđenje.

Carlo Ancelotti uvjeren je kako je u svijetu fudbala sve sasvim pošteno. Trener Real Madrida je govorio o slučaju nekadašnjeg sudijskog čelnika Enriqueza Negreire i uplatama koje je imao iz Barcelone i vjeruje da nema potrebe da neko osuđuje i da su klubovi čisti.

"Ovdje ne postoji korupcija u fudbalu. Nema je ni u Italiji, a ni u Evropi", smatra Ancelotti i nastavlja.

"Sudije širom svijeta prave greške. Ako ih naprave, jednostavno ih morate prihvatiti. Ja se lično naljutim često zbog tih grešaka, ali sam uvjeren da trenutno ne postoji korupcija u svijetu fudbala", rekao je Ancelotti.

Interesantno je da nakon skandala o plaćanju nekadašnjeg čelnika sudijske komisije, Real Madrid nije reagovao. Atletico Madrid je prvi reagovao i poslao je upit ostalim klubovima da u javnost izađu sa zajedničkim saopštenjem.

Očekuje se da će klubovi uskoro zauzeti zajednički stav oko svega. Međutim, Real Madrid neće biti s ostalim i mnogi vjeruju da Kraljevi štite saveznike s kojima su u dobrim odnosima zbog kreiranja Superlige.

Istraga tužilaštva protiv Barcelone je u toku. Mnogi spominju da bi Kataloncima mogli biti oduzeti bodovi, pa čak najavljuju i izbacivanje iz La Lige.

To je međutim teško očekivati. Barcelona je uz Real najveći španski klub i sigurno je da će im Kraljevi pružiti podršku.

BetOle vam nudi zaista vrhunsku ponudu klađenja na fudbalske utakmice, a ovog vikenda nam predstoji veliki madridski derbi između Reala - Atletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je očekivano favorit u ovom meču. BetOle vam nudi široku ponudu opklada za ovu utakmicu i samo je potrebno odabrati onu pravu.

Registrujte se na BetOle OVDJE i počnite svoju dobitnu avanturu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.