Je li moguće? Fudbalski svijet u nevjerici zbog poteza Casemira dok traje haos

Mnogi su iznenađeni

Je li moguće? Fudbalski svijet u nevjerici zbog poteza Casemira dok traje haos

A. Čaušević

Casemiro je izgleda Realov mentalitet počeo da prenosi i na Manchester United što se odlično vidjelo u dvomeču Europa lige protiv Barcelone. 

Manchester United je bio bio bolji u 180 minuta od katalonskog tima te je zasluženo stigao do osmine finala drugog po jačini UEFA-inog takmičenja.

Još jedan sjajan meč pružio je Casemiro u dresu Crvenih đavola, ali su mnogi ostali iznenađeni njegovim ponašanjem kada je u jednom trenutku nastao haos na Old Traffordu.

Bruno Fernandes razbjesnio je igrače Barcelonine kada je snažno napucao loptu u prema veznjaku Katalonaca Frenkieju De Jongu.

De Jong je upravo bio fauliran i bio je na zemlji kada ga je portugalski as iz blizine snažno napucao što je bio okidač za gužvu.

Oglasi

Fernandes je dobio žuti karton zbog zaista sramotnog ponašanja, a pri tome je uslijedio apsolutni haos i bili su upetljani praktično svi igrači.

Kako su se stvari zakuhavale, igrač od kojeg se najviše očekivalo da će biti u centrua akcije iznenađujuće uopšte nije bio uključen.

Jednostavno Casemiro je samo okrenuo glavu i odšetao. Uopšte ga nije ni zanimalo šta se dešava te je gledao u drugu stranu.

Bivši fudbaler Reala koji je bio umiješan u priličan dio sukoba s Barceloninim igračima tokom svog devetogodišnjeg boravka u Španiji mudro se udaljio od mjesta incidenta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac je očigledno naučio neke lekcije iz prošlosti jer je nedavno prošao sa tri utakmice suspenzije zbog davljenja Willa Hughesa protiv Crystal Palacea.

Za kratko vrijeme Casemiro je postao ključni igrač veznog reda Manchester Uniteda i sa Brazilcom u timu slavni engleski klub počinje da podsjeća na svoje najbolje dane kada je dominirao Premiershipom i Evropom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koliko je ovaj United postao jadan pokazuje ova utakmica
1 2
Ecosport
Mislim da je Casemiro već imao žuti karton pa se zato nije htio miješati.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi