Iznervirani Lewandowski u svlačionici tražio samo jednog čovjeka, odmah mu je očitao lekciju

Barcelona eliminisana

Iznervirani Lewandowski u svlačionici tražio samo jednog čovjeka, odmah mu je očitao lekciju

A. Čaušević

Barcelona je eliminisana od Manchester Uniteda u Europa ligi, a svakako posebno razočaran ranim ispadanjem bio je poljski napadač Robert Lewandowski za kojeg osvajanje Zlatne lopte i ove godine postaje nemoguća misija. 

Lewandowski je utakmicu na Old Traffordu završio vidno uzrujan. Ne samo zbog eliminacije u Evropskoj ligi, već i zbog toga što je u posljednjim minutama imao priliku izjednačiti rezultat, ali opet mu je saigrač praktično uzeo gol iz ruku.

Poljak je mogao odvesti meč u produžetak, ali mu je planove pokvario Ansu Fati i što je najgore, ovo nije prvi put da se to dogodilo. Barcina "desetka" je također otela pogodak Lewandowskom u utakmici protiv Betisa na Benito Villamarinu 1. februara, iako je taj događaj završio nezapaženije, budući da su Katalonci slavili sa 1:2.

Možda zato što to nije bilo prvi put ili zbog važnosti trenutka i elminacija, ali na kraju utakmice Lewandowski je bio vidno ljutit.

Prvo je otišao do autora centršuta Ferrana Torresa kako bi mu vidljivim gestama objasnio da je u nepobjedivoj poziciji da završi utakmicu, ali da je Fati na kraju bio taj koji je krivo završio i oduzeo mogućnost izjednačenja.

Oglasi

Također je otišao do Jordija Albe, jednog od kapitena, kako bi izrazio svoju zbunjenost ovom iznenađujućim potezom mlade nade Barcelone.

Madridski AS piše da je bilo problema i u svlačionici jer je Poljak zamjerio Ansu. Lewandowski mu je pokazao da je ovo drugi put da mu je preoteo vrlo jasan gol u kaznenom prostoru, pozivajući ga da bude pažljiviji u ovakvim vrstama akcije i da mjeri svoju želju za pogotkom na sve troškove, jer mogu na kraju naštetiti ekipi kao što se to dogodilo ovom prilikom.

Fati se pravdao, uvjeravajući da ga nije vidio i da vjeruje da je bio u boljoj poziciji da završi na golu, iako je priznao da je njegov udarac bio prilično loš.

Preostaje da se vidi kako će se ova lekcija koju je Lewandowski očitao mlađem kolegi odraziti na predstojeće utakmice Barcelone.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Računajući sva takmičenja Lewandowski je na učinku od 25 golova ove sezone, ali osvajanje Europa lige je bio jedan od prioriteta i ispadanje od Manchester Uniteda sigurno predstavlja ozbiljan finansijskih udarac za Katalonce. 

Barclona je uspjela do sada osvojiti španski Superkup, u igri je za Kup Kralja te je vodeći klub La Lige. Ipak nova eliminacija u Evropi je sigurno ono što brine sve na Nou Campu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi