Vremenske neprilike razlog su odgode starta sezone u Prvom i dvije Druge lige.

Za sedam dana

Odgođen početak polusezone u ligama manjeg bh. entiteta

Eldar Ganibegović

Iako je takmičenje u Prvoj ligi i Drugim ligama grupe Istok i Zapad manjeg bh. entiteta trebalo početi za vikend, to neće biti slučaj.

Zbog vremenskih neprilika koje vladaju u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, Fudbalski savez manjeg bh. entiteta odlučio je da takmičenje prolongira za sedam dana.

Tako će mečevi 18. kola Prve lige i 16. kola Druge lige u grupama Istok i Zapad biti odigrani sedam dana kasnije nego što je planirano. 

Podsjetimo, nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi vodi Krupa koja korača ka povratku u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

Krupa ima 46 bodova, četiri više od Slobode iz Novog Grada dok Laktaši već dosta zaostaju, imaju 37 bodova. 

Što se tiče Druge lige Istok tamo vodi Jedinstvo Brodac s 34 poena, tri više od Veleža iz Nevesinja. 

Kada je u pitanju Druga liga grupa Zapad, Boraca iz Kozarske Dubice je prvi s 37 bodova, a Gorica iz Šipova ga prati sa šest bodova manje. 

Iako je nastavak sezone u ligama odgođen, za neke klubove iz ovog dijela Bosne i Hercegovine proljetni dio sezone je već počeo.

Tu mislimo na Laktaše i na bijeljinski Radnik koji su igrali ili još uvijek igraju Kup Bosne i Hercegovine.

Laktaši su prije devet dana poraženi od Zrinjskog 4:0 u osmini finala, a upravo će Plemići biti protivnik Radnika sutra u prvoj utakmici četvrtfinala.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Podsjetimo, Radnik je u osmini finala 19. februara na Bilinom polju poslije boljeg izvođenja penala eliminisao Čelik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.