Đurić: Čast je igrati pred ovakvom publikom: Duvnjak: Ne bih o suđenju, ali...
FOTO/VIDEO: D. Kurbegović

Press konferencija nakon susreta u Zenici

Đurić: Čast je igrati pred ovakvom publikom: Duvnjak: Ne bih o suđenju, ali...

H. Zilić

RK Radnik Bijeljina je nakon boljeg izvođenja penala eliminisao Čelik u osimini finala Kupa Bosne i Hercegovine. Duel se igrao u Zenici na stadionu Bilino polje u fenomenalnoj atmosferi pred više od 7.000 gledatelja.

Vrlo dobra utakmica sa nekoliko prilika pred oba gola na kraju je otišla do penala jer je regualrni dio završen 0:0.

U penalima više sreće i znanja za goste iz Semberije koji tako idu među osam najboljih ekipa u državi ove sezone.

Nakon meča održana je press konferencija za medije gdje su se prisutnim obratili treneri oba tima Velibor Đurić i Amrin Duvnjak.

Prvi je riječ imao trener gostujuće ekipe Velibor Đurić, koji je i kao igrač ostavio dubok trag u bh. klupskom fudbalu.

"Hvala na čestitkama. Ono što sam govorio tri dana prije, igrao sam ovdje, čast je biti ovdje kao trener jer je ambijent fenomenalan. Utakmica je bila kvalitetna. Imali smo svoje prilike, kao i Čelik. Na kraju su jedanaesterci presudili, gdje smo imali više sreće, znanja, ovo je nagrada za ove momke", rekao je Đurić i dodao:

Oglasi

"Mi nismo još kompletirali sastav. Nedostaju nam dva brza igrača gore. Igramo čvrsto ja volim da imamo posjed, ali sklapate ekipu na osnovu onoga što imate", rekao je Đurić na press konferenciji nakon utakmice.

Medijima se zatim obratio i trener NK Čelik, Armin Duvnjak.

"Čestitam kolegi na pobjedi. Ovaj put nismo imali sreće u penalima, ali moramo zaboraviti ovu utakmicu, glavni cilj nam je ulazak u Prvu ligu FBiH. Teška utakmica, očekivano. Mislim da je Radnik na visokom nivou, pokazali smo da se možemo nositi s ekipama iz većeg ranga. Utakmica je mogla otići u drugom smjeru. Bilo je tu grešaka, ali ne želim da umanjujem igru protivnika. Nažalost nismo izašli kao pobjednici, ali nismo ni izgubili utakmicu", rekao je Duvnjak, a zatim spomenuo i suđenje.

"Ne bih puno o suđenju, ali vidio sam na snimku da je bio čist penal u drugom poluvremenu. Nije mi jasno, ali opet čestitam kolegi. Naš glavni fokus je ulazak u Prvu ligu FBiH."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Doatakao se i publike, atmosfere, ekipe...

"Kada sam ja došao na utakmicama je bilo po 200,300 ljudi, vidite danas skoro pun stadion. Ne bih da bude razočarenja, ovo je mlada ekipa koja igra treći rang. Mi radimo ozbiljno, nemam šta prigovoriti momcima, sreća nas nije pogledala. Imali smo i stativu preko Karića. Remi je realan, a onda na penalima nismo imali sreće. Imao je i Radnik dvije šanse gdje nas je Durmo izvadio, a mi imamo problema prilikom relizacije, dobro se moramo namučiti da bi dali pogodak. Na kraju, treba nam vremena, ovo su sve teške utakmice. Nije danas izgledalo lepršavo, ali ja mogu biti zadovoljan."

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi