Zvanično

Sasvim očekivano: Vladan Kovačević novi reprezentativac Srbije

Samir Mlaćo
Vladan Kovačević je novi reprezentativac Srbije.

To je danas i zvanično potvrđeno.

Kovačević je iz FK Sarajevo preselio u Poljsku, te pruža sjajne partije u Rakowu. Nije nastupio za našu A reprezentaciju, a sada je i zvanično potvrđeno da je novi golman Srbije.

"Ni kod njega nije bilo dileme. Jedan od najboljih golmana poljske Ekstraklase Vladan Kovačević sa velikim zadovoljstvom prihvatio je poziv selektora A tima Dragana Stojkovića i trebalo bi uskoro da bude deo najboljeg tima Srbije.

Kovačević je rođen u Banjaluci. Ima 24 godine, svojevremeno je branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Standardan je u Rakovu, klubu koji je lider šampionata Poljske i već neko vrijeme je na skeneru direktora A tima Stevana Stojanovića, samim tim i selektora Dragana Stojkovića.

Ukoliko sve bude u redu sa papirologijom i od FIFE na vrijeme stignu odgovarajuća dokumenta, očekuje se da Kovačević bude na raspolaganju već u martu kad reprezentaciju Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici", objavili su iz FS Srbije.

Ovaj 24-godišnjak rođen je u Banjoj Luci, a u sedam navrata je nastupao za mladu reprezentacije naše zemlje. Na kraju se ipak odlučio za A reprezentaciju Srbije.

To je nedavno najavio i selektor naše nogometne reprezentacije Faruk Hadžibegić.

Za Kovačevićem svakako nećemo žaliti, BiH u ovom trenutku ima tri sjajna golmana Ibrahima Šehića, Nikolu Vasilja i Kenana Pirića.

Svi koji koji našu reprezentaciju neće gledati kao svoju u pravom smislu te riječi ionako nisu ni potrebni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada je Kovačević u pitanju on je branio i za FK Željezničar Sport Team iz Banja Luke, te Slobodu Mrkonjić Grad, gdje je bio na posudbi.

Za Rakow je ove sezone upisao ukupno 23 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.