Selektora može da brine neefikasnost Zmajeva u danima iza nas
Samo je Hrvoje Miličević bio strijelac minulog vikenda.

Samo je jedan Zmaj pogodio

Selektora može da brine neefikasnost Zmajeva u danima iza nas

Eldar Ganibegović

Za 23 dana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Islanda počinje kvalifikacije za EURO, a novog-starog selektora Faruka Hadžibegića može da brine neefikasnost Zmajeva pred protivničkim golom u danima iza nas.

Naime, jedini aktuelni Zmaj koji je bio strijelac minulog vikenda je Hrvoje Miličević, kojem postizanje pogodaka, kako se radi o defanzivcu, nije primarni zadatak.

On je postigao jedini gol za AEK iz Larnace u porazu od Apollona 2:1 u kiparskoj Prvoj ligi. Standardno su po 90 minuta za tim iz Larnace odigrali on i Kenan Pirić.

Treba izdvojiti i nastup golmana Nikole Vasilja koji je sačuvao mrežu St. Paulija u pobjedi od 1:0 protiv Hanse iz Rostocka za koju je nastupio Haris Duljević.

Što se napadača tiče, Kodro i Demirović su igrali po 90 minuta protiv Herthe odnosno ZTE-a, Prevljak je dobio 87 minuta protiv Cercle Bruggea, a Menalo i Džeko su ušli u 68. minuti protiv Hajduka i Bologne, no nisu asistirali ni pogađali. 

Za martovsko okupljanje definitivno su otpali povrijeđeni Muhamed Bešić i Miralem Pjanić, a selektor prati situaciju i oko Amera Gojaka koji se oporavlja od povrede i već trenira s ekipom Ferencvaroša.

Oglasi

Treba pohvaliti još Amara Dedića, Anela Ahmedhodžića i Eldara Ćivića koji su upisali novi clean sheet za svoje klubove. 

Dedić je igrao 89 minuta u pobjedi Salzburga protiv Austrije 2:0, Ahmedhodžić je odigrao svih 90 minuta u trijumfu Sheffielda protiv Watforda, dok je Eldar Ćivić ušao posljednjih pola sata u gostujućem trijumfu Ferencvaroša protiv Debrecena 0:2. 

Selektor Faruk Hadžibegić uskoro će objaviti spisak igrača za utakmice s Islandom i Slovačkom, a ono što se već zna i što je selektor otkrio je da će tu biti tri golmana kao i na prethodnim spiskovima - Ibrahim Šehić, Kenan Pirić i Nikola Vasilj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, selektor je prije samog objavljivanja spiska potvrdio da će se na njemu nači i mladi igrač Rome koji je izabrao Zmajeve ispred Švedske, Benjamin Tahirović.

Podsjetimo, Island dočekujemo u Zenici 23. marta, dok tri dana kasnije gostujemo kod Slovačke u Bratislavi. Kvalifikacije se nastavljaju u junu gostovanjem u Portugalu. 

Top Komentari

enko
Bravo mostarac,sto hrvati kazu ,zaista su neucinkoviti.
0 0
Mostarac94
i nas brine neefikasnost sveza i selektora samoga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi