Piksi Orlovima doveo još jednog 'Bosanca', a dres BiH ne žele ni oni od kojih se očekuje
Talentovani veznjak porijeklom je iz Živinica, ali je odabrao nastupati za Srbiju (Foto: EPA)

Samardžić prihvatio poziv Srbije

Piksi Orlovima doveo još jednog 'Bosanca', a dres BiH ne žele ni oni od kojih se očekuje

M. Šljivak

Talentovani fudbaler Lazar Samardžić (21) u budućnosti će na internacionalnom nivou predstavljati reprezentaciju Srbije. Mladi veznjak Udinesea prihvatio je poziv Dragana Stojkovića Piksija i obući će dres Orlova.

Lazar Samardžić odlučio je u budućnosti nastupati za selekciju Srbije. Fudbalski savez ove zemlje saopštio je kako je 21-godišnji vezni fudbaler prihvatio poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija i on će za Srbiju debitovati već u martu.

Samardžić je rođen u Berlinu. Roditelji su mu porijeklom iz Bosne i Hercegovine (Živinice), a ranije je nastupao za sve omladinske selekcije Njemačke. Naravno, nije bilo ni šanse da eventualno odabere Zmajeve.

Iz Srbije su bili uporni prema ovom mladom fudbaleru. Konstantno su razgovarali s njim i na kraju je Samardžić odlučio promijeniti sportsko državljanstvo i prihvatiti poziv Srbije.

Lazar će za Orlove debitovati na utakmici protiv Crne Gore koja se igra 27. marta u Podgorici.

Oglasi

Samardžić je karijeru počeo u omladinskim selekcijama Herthe, a pored ovog kluba u seniorskom fudbalu nastupao je još za ekipu RB Leipziga.

Član Udinesea je od 2021. godine. Igra zaista odličan fudbal i nema dileme da će komšije dobiti još jedno odlično pojačanje koje vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine.

I dok još jedan 'Bosanac' oblači dres Srbije, onaj za kojeg se očekivalo da igra za Zmajeve, veznjak Kolna Denis Huseinbašić nije prihvatio poziv Faruka Hadžibegića.

Ovaj 21-godišnjak, prema određenim informacijama, želi da se nametne selektoru Njemačke Hansiju Flicku i tek ako mu propadne opcija nastupa za Elf, okrenut će se prema BiH.

Huseinbašić je, podsjetimo, ove sezone eksplodirao u dresu Kolna i od anonimusa koji je igrao u nižim njemačkim ligama postao je standardan član tima iz Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dobre igre donijele su mu poziv u mladu reprezentaciju Njemačke. Nastupio je jednom za tim do 21 godine i postigao je gol.

Top Komentari

Boby
Ništa novo, srbija krade igrača tkoji nikada nije ni bio u srbiji, samo eto pravoslavac. Šta ima vjera sa nacijom. Stop srbiji...
5 1
eldind.
Ono sto meni nije jasno, kako neko moze igrati za drugu drzavu, a da nema veze s tom drzavom. Ako je rodjen u Njem.a roditelji iz Zivinica na osnovu cega on moze igrat za Srbiju?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi