Belgijanac rekao šta je imao

Kao da nije bio na El Clasicu: Izjava Courtoisa nakon utakmice iznenadila Španiju

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć uspjela s minimalnih 1:0 da pobijedi u gostima ljutog rivala Real Madrid u okviru prvog meča polufinala Kupa kralja. Ovo je bio vjerovatno najlošiji El Clasico u posljednjih desetak godina, te zbog toga posebno iznenađuje izjava koju je nakon meča dao Thibaut Courtois.

Katalonski klub je znatno oslabljen doputovao u Madrid zbog čega je Xavi očito odlučio da se njegova ekipa fokusira na odbranu svog gola, te su čekali prilike iz kontri što je na kraju i riješilo meč.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 26. minuti kada je Kessie izašao sam ispred Courtoisa koji brani njegov udarac, no lopta se potom odbija od nesretnog Militaa direktno u mrežu Reala za vodstvo gostiju od 1:0.

Real Madrid je i nakon toga imao incijativu na sredini terena, dok se Barcelona branila što od tog kluba baš i nismo navikli gledati.

Dovoljno je reći da je Barcelona loptu u posjedu imala tek nešto preko 30% što je zaista nezapamćeno u novijoj historiji katalonskog kluba. No, na kraju je Barca došla do pobjede što je njima sigurno najvažnije.

S druge strane kraljevski klub se nije proslavio svojom igrom sinoć iako su imali ulogu favorita s obzirom da je Barcelona igrala u oslabljenom sastavu, ali igrači Reala to nisu iskoristili.

Po prvi put još nakon 2010. godine Real je završio meč na svom terenu bez upućenom udarca u okvir gola što dovoljno govori o tome koliko su loši bili. No, Courtois misli u potpunosti drugačije i mnogi su iznenađeni s onim što je Belgijanac rekao nakon utakmice.

"Barcelona je večeras nezasluženo pobijedila jer smo mi bili dosta bolji. Branili su se dobro i na tome im jedino mogu čestitati. U La Ligi su s ovom odbranom primili jako malo golova. No, bili smo bolji i trebali smo da pobijedimo", rekao je Courtois.

Međutim, Real Madrid će imati veoma brzo priliku za osvetu jer u svega nekoliko sedmica će se igrati još dva El Clasica i to oba u Barceloni.

Prvo će se ljuti rivali sastati u okviru La Lige 19. marta, dok nas 5. aprila očekuje revanš utakmice polufinala Kupa kralja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.