Bezobrazluk Viniciusa nema granica, ali kao da mu niko u Španiji ne smije dati crveni karton

Hrvačkim zahvatom srušio De Jonga, pa se žestoko bunio

Bezobrazluk Viniciusa nema granica, ali kao da mu niko u Španiji ne smije dati crveni karton

Endin Čaušević

Barcelona je večeras na Santiago Bernabeu pobijedila ljutog rivala Real Madrid sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja. No, meč je ponovo obilježilo ponašanje Viniciusa Juniora koji se i ovaj put zbog toga našao na meti kritika fudbalske javnosti.

Barcelona je u dosta oslabljenom sastavu i bez najvećih zvijezda stigla na Santiago Bernabeu zbog čega je Real Madrid imao ulogu favorita i očekivalo se da će doći do pobjede, ali su Katalonci uspjeli još jednom da prirede iznenađenje.

Gosti su večeras iznenadili sve dosta defanzivnijim pristupom utakmici i prepustili su u potpunosti incijativu Real Madridu što od Barcelone nismo navikli da gledamo.

No, na kraju takva taktika se itekako isplatila Barceloni koja je na Santiago Bernabeu uspjela da pobijedi sa 1:0 što je sigurno itekako dobra prednost pred revanš koji će se igrati na Camp Nou 5. aprila.

Trenutak odluke u večerašnjem meču desio se u 26. minuti kada je Gavi iskoristio grešku odbrane Reala i uposlio je Kessieja čiji udarac je odbranio Courtois, ali se lopta nakon toga od Militaa odbija u mrežu domaćih za 1:0 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Međutim, jedna od situacija koja je obilježila večerašnji El Clasico desila se nekoliko minuta prije toga, a u centru pažnje bili su Vinicius Junior i Frenkie de Jong.

Oglasi

Vinicius je hrvačkim zahvatom oko vrata uhvatio De Jonga i faulirao, a sudija Munuera Montero mu je bez dileme pokazao žuti karton.

No, na iznenađenje mnogih Brazilac je negodovao zbog toga i čak je ironično prema sudiji pokazivao palac gore i nakon toga unosio mu se u lice zbog čega je mogao vrlo lako dobiti drugi žuti, odnosno crveni karton, ali na njegovu sreću to se nije desilo.

[twitter]https://twitter.com/javigiorgetti/status/1631401884975001602[/twitter]

Međutim, nije prvi put da Vinicius radi takve gestikulacije prema sudijama, ali i protivnicima, no do sada još uvijek nije kažnjen zbog toga.

Čak su i igrači pojedinih španskih klubova javno govorili o bezobraznom ponašanju igrača Real Madrida, te činjenicu da svaki put kada on napravi incident uvijek se skrene pažnja na nešto drugo.

Navijači Barcelone smatraju da sudije jednostavno ne smiju Viniciusu dati crveni karton iako je to na pojedinim mečevima ove sezone svojim ponašanjem itekako zaslužio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Jao kakav hrvacki zahvat, jel ziv De Jong znal se sta.
1 7
zure28
Lik nakon žutog kartona u još 4-5 situacija mase rukama galami unosi se sudiji u facu i ne dobija drugi zuti Jadno.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti