Ovo se nije desilo 10 godina: Apsolutna, ali uzaludna dominacija Real Madrida!
Najveći posjed lopte u posljednjih deset godina na mečevima El Clasica.

U pitanju je posjed lopte

Ovo se nije desilo 10 godina: Apsolutna, ali uzaludna dominacija Real Madrida!

Eldar Ganibegović

U prvoj utakmici polufinala španskog kupa Barcelona je sinoć na Santiago Bernebau stadionu slavila protiv Reala. Domaći tim je, ipak, imao dominaciju u jednom segmentu igre, no to im nije puno pomoglo.

Sinoć je odigran El Clasico između Real Madrida i Barcelona, a katalonski tim je slavio s 0:1 i tako jednom nogom zakoračio u finale španskog Kupa Kralja.

Jedini gol na utakmici djelo je zaoravo igrača Real Madrida, Edera Militaoa, koji je u 26. minuti nesretno zatresao svoju mrežu.

Iako je za domaće porazan podatak da nisu uputili niti jedan šut u okvir gola, ipak je Real Madrid u jednom segmentu igre bio apsolutno dominantan.

Prema zvaničnoj statistici, Real Madrid je imao najveći posjed lopte u posljednjih deset godina u duelima El Clasica, 64,7%.

S druge strane, Barcelona je zabeležila najslabiji posjed u istom periodu, ali u svim odigranim utakmicama, u svim takmičenjima, 35,3%.

Oglasi

Brojke su iznenađujuće ako uzmemo u obzir da je Barcelona s vremenom navikla na tu tiki-taku i vrtoglavu igru dodavanja. U suštini, uloge su se obrnule.

Ustvari, Xavi je nekako promijenio stil igre svog tima, te se sinoć prilagodio Real Madridu i uspio doći do pobjede na teškom gostovanju. 

Uprkos velikom posjedu lopte protiv njihovih najvećih rivala, još jedna zanimljiva stvar je bila da Madriđani nisu imali nijedan udarac u okvir gola na domaćem terenu, prvi put od 2010. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novi El Clasico ćemo gledati već za 17 dana u okviru 26. kola Primere. Igrat će se na Camp Nou stadionu, a prvi susret u Madridu dobio je Real s 3:1.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Gledano Real je njiha razbio sreca je na drugoj strani ima uzvrat pa cemo da vidimo ko ce izac kao pobjednik bice zanimljivo ako bude Real vako igro iskreno Barca nema sanse ako se otvori ne da tusi igru
1 1
user1676984133
Svi se plase reala, a real se plasi barcelone
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti