Barcelona srušila Real na Bernabeuu i približila se finalu Kupa Kralja!
Barcelona korak bliže finalu Copa del Reyja.

Odigrana prva polufinalna utakmica

Barcelona srušila Real na Bernabeuu i približila se finalu Kupa Kralja!

Eldar Ganibegović

Večeras je na Santiago Bernabeu stadionu u Madridu odigrana prva polufinalna utakmica španskog Kupa Kralja između Real Madrida i Barcelone, a gosti iz Katalonije slavili su minimalnu pobjedu od 0:1 i tako napravili korak bliže finalu.

U 12. minuti je Real Madrid stigao do gola, no on je poništen zbog ofsajda. Camavinga je započeo akciju, dodao do Valverdea, Vinicius centrira, no Benzema zabija iz evidentne ofsajd pozicije.

Igrala se 26. minuta kada je Barcelona postigla jedini gol na utakmici. Kessiejev šut je zaustavio Courtois, no nesretni Eder Militao je poslao loptu u vlastitu mrežu.

Skoro da ništa više zanimljivo nismo vidjeli u prvih 45 minuta, da bi u drugom Barcelona bila bliže drugom, nego Real Madrid prvom golu.

Najbolju šansu je u 72. minuti imao Franck Kessie koji je s otprilike 11 metara šutirao, ali je na svoju i Barcinu nesreću pogodio svog saigrača i propala je dobra prilika.

Gosti su tražili penal u 78. minuti, no nisu ga dobili. Nakon jednog navodnog igranja rukom u kaznenom prostoru Reala, glavni sudija je samo odmahnuo rukom.

Oglasi

Revanš meč ova dva tima na rasporedu je petog aprila u Barceloni kada ćemo saznati putnika u finale takmičenja.

Definitivno je ovaj poraz itekako bolan za navijače Reala, a tek će to biti eventualno ispadanje. Barcelona je mnogo bliže osvajanju Primere, već je savladala Real Madrid u finalu Superkupa, a na putu je da ih izbaci i iz Kupa Kralja.

U drugom polufinalu je u prvoj utakmici Osasuna s 1:0 u Pamploni savladala Bilbao. Revanš te utakmice igra se četvrtog aprila, no ko god da prođe u finale, jasno je da će Real Madrid ili Barcelona biti favoriti.

Novi El Clasico ćemo gledati već za 17 dana u okviru 26. kola Primere. Igrat će se na Camp Nou stadionu, a prvi susret u Madridu dobio je Real s 3:1.

Copa del Rey, polufinale, prva utakmica:

Real Madrid - Barcelona 0:1 (Eder Militaro 26' (AG))

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho, Camavinga, Kroos, Modrić, Valverde, Vinicius Junior, Benzema.

Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Kounde, Marcos Alonso, Balde, Busquets, De Jong, Kessie, Raphinha, Gavi, Ferran Torres.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Kakav bunker Barce....ovo ni Atletiko nebi ovako zatvorio
8 2
Dobi ih barca sa B postavom hahhahaha
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi