Neymar definitivno neće biti spreman za revanš protiv Bayerna.

Neymar propušta Bayern

Srušena i zadnja nada navijača PSG-a: Potvrđene su najgore vijesti!

Eldar Ganibegović

PSG, tim sastavljen od superzvijezda, na putu je da drugu sezonu u nizu ispadne u osmini finala Lige prvaka, takmičenju kojeg silno žele da osvoje. U tom kontekstu, saznali su još jednu lošu vijest.

PSG je 19. februara u derbiju protiv Lillea napravio veliki preokret i slavio s 4:3. Bila je to sjajna utakmica na Parku prinčeva, no obilježena je jednim crnim momentom.

Igrala se 51. minuta kada je Neymaru stradao zglob. Brazilac je sa suzama u očima iznesen s terena na nosilima uz ovacije s tribina.

Navijači PSG-a gajili su nadu kako bi se Neymar mogao oporaviti do utakmice protiv Bayerna u Ligi prvaka, no sada je i definitivno jasno da to neće biti slučaj.

Utakmica u Minhenu na programu je osmog marta, a trener Parižana Christophe Galtier neće moći računati na usluge Brazilca.

"Neymar neće biti dostupan za naredne dvije utakmice. On je jedan od najboljih strijelaca i asistenata u Ligue 1, to je veliki gubitak", rekao je Galtier.

Podsjetimo, u prvoj utakmici koja je odigrana u Parizu, Bayern je ostvario pobjedu rezultatom 0:1 pogotkom Comana.

Galtier sada mora da se osloni na ono što ima i pokuša spasiti stvari. Jasno, imat će jako težak zadatak na Allianz Areni i ne treba čuditi ako PSG opet u ranoj fazi napusti takmičenje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neymar je ove sezone odigrao 20 utakmica u Ligi 1 te je postigao 13 golova uz 11 asistencija. Ima i dva gola uz dvije asistencije na šest utakmica Lige prvaka, dok je u Kupu na 2 meča postigao jedan gol uz tri asistencije.

Sveukupno je ove sezone sjajni Brazilac na učinku od 20 golova i 17 asistencija na 30 mečeva. Zaista impresivne brojke, ali ništa manje od toga ni ne očekujemo od takvog igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.