Hakimi zvanično optužen za silovanje, ali najteži udarac će tek da dobije i to od PSG-a

Parižani moraju reagovati

Hakimi zvanično optužen za silovanje, ali najteži udarac će tek da dobije i to od PSG-a

Endin Čaušević

Francuski mediji objavili su danas da je tamošnje tužilaštvo zvanično optužilo zvijezdu PSG-a, Achrafa Hakimija, za silovanje nakon što je 23-godišnjakinja svoju priču ispričala policiji. Istraga i optužbe su jutros zvanično na snazi, a čini se da će uskoro doći i još jedan težak udarac za Marokanca.

Hakimi se prije nekoliko dana našao u centru svjetske javnosti nakon što su se pojavile informacije da je optužen za silovanje jedne 23-godišnje djevojke.

Iako je Hakimi putem svojih advokata sve to demantovao danas je tužilaštvo u Parizu zvanično pokrenulo istragu, a nesretna djevojka je podnijela zvanično optužbu za silovanje iako u prvi mah to nije željela da uradi.

Ona je prvo policiji ispričala šta se desilo, ali nije željela podnijeti optužbe za silovanje protiv igrača PSG-a. No, kada se ova priča pojavila u centru pažnje i postala predmet istrage odlučeno je da Hakimi ipak bude optužen za silovanje.

Istraga o tome šta se spormne noći dešavalo i dalje traje, a nakon toga očekuje se početak suđenja koji bi mogao trajati čak i do godinu dana.

Hakimijev život se tako počeo raspadati u svega nekoliko dana jer je objavljeno da je supruga Hiba Abouk navodno odlučila da se razvedu, a francuski mediji navode da će uskoro Hakimi dobiti još jedan težak udarac.

Oglasi

Svi nestrpljivo čekaju da se oglasi i njegov klub PSG nakon što je optužba za silovanje zvanično podnesena protiv igrača tog kluba i jasno je da će Parižani morati reagovati.

L'Equipe navodi da će Hakimi gotovo sigurno biti suspendovan dok traje ovaj cijeli proces što je itekako težak udarac za njega. Ukoliko se ispostavi da je kriv prijeti mu zatvorska kazna, a PSG će u tom slučaju imati pravo na raskid ugovora s njim.

Navodno silovanje desilo se 25. februara kada je ova 23-godišnjakinja otišla u Hakimijevu kuću gdje su stvari eskalirale.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Žrtva tvrdi, prema Le Parisienu, da ju je Hakimi poljubio u usta, podignuo joj odjeću i poljubio joj grudi unatoč tome što ga je ona zamolila da to ne čini i pobunil se zbog toga. Optužbe se odnose i na digitalnu penetraciju, odnosno Hakimijevo prodiranje u ženu prstima.

Ona je nakon svega otišla u policiju da sve to prijavi, ali potvrđeno je da u prvi mah nije željela podići zvaničnu optužbu protiv Hakimija. No, samo nekoliko dana kasnije sve se promijenilo i Marokancu sada slijedi zaista najteži period u životu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti