Ronaldo milionima iz S. Arabije nije odolio, žele dovesti i Messija, a on im je odmah dao odgovor!

Argentinac ima jasan plan

Ronaldo milionima iz S. Arabije nije odolio, žele dovesti i Messija, a on im je odmah dao odgovor!

Endin Čaušević

Lionel Messi ovog ljeta mogao bi postati slobodan igrač ukoliko ne odluči produžiti ugovor s PSG-om i već sada se špekuliše o tome da Argentinac ima nevjerovatno bogate ponude iz Saudijske Arabije i Sjedinjenih Američkih Država. No, čini se da je odluka oko tih ponuda već donesena.

Messi je u šokantnom obratu napustio Barcelonu na ljeto 2021. godine nakon što mu je istekao ugovor i bez obeštećenja je prešao u PSG s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Njegova saradnja s Parižanima ističe ovog ljeta i čini se da pregovori oko novog ugovora ne napreduju kako su se u PSG-u nadali. Messi ne želi još uvijek da odgovori na ponudu PSG-a, te je odlučan da sačeka ljeto kako bi donio konačnu odluku.

PSG želi da zadrži Argentinca u svojim redovima i nude mu novi dvogodišnji ugovor, a također pored francuskog kluba Messi se već odavno povezuje s mogućim povratkom u Barcelonu.

No, ono o čemu se u zadnje vrijeme najviše špekuliše jesu bogate ponude koje Messi ima iz Saudijske Arabije i američkom MLS-a.

Inter iz Miamija već neko vrijeme pokušava dovesti Messija i nadaju se da će ovog ljeta konačno u tome uspjeti. Ipak, s novcem bogatih vlasnika klubova iz S. Arabije teško neko može da se nosi što se najbolje pokazalo prije nekoliko mjeseci u slučaju Cristiana Ronalda.

Oglasi

Međutim, argentinski mediji navode da je Messi već donio jasnu odluku kada su u pitanju ponude koje Messi ima iz Saudijske Arabije i Amerike, te da on sigurno neće krenuti stopama Ronalda.

To je potvrdio i španski novinar Alfredo Martinez koji je objavio da je Messi odbio ponude klubova iz Amerike i S. Arabije i da mu je cilj da i iduće sezone igra u Evropi na vrhunskom nivou.

To znači da će Messi sigurno ostati u Evropi, a trenutno su najizglednije opcije PSG i Barcelona.

Također, špekulisalo se da bi se Messi čak mogao vratiti i u Argentinu da odigra barem jednu sezonu, ali već sada je jasno da od toga još uvijek neće biti ništa jer on uopšte i ne razmatra takvu opciju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno, jedan od klubova iz S. Arabije nudi Messiju godišnju platu od čak 90 miliona eura, ali je on to odbio. Nastavit će pregovore s PSG-om oko novog ugovora, no želi da vidi kako će sezona završiti i kakva će situacija biti u francuskom klubu na kraju sezone.

S Barcelonom se Messi povezuje konstantno i u tom klubu ne kriju da bi voljeli da se njihova najveća legenda vrati, a koliko je to izgledno da se može desiti ostaje nam da sačekamo ljeto i vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi