Mane začepio usta svim kritičarima Bundeslige: "Ljetos sam sreo Ronalda na Mallorci..."

Senegalac objasnio zašto je izabrao Bayern

Mane začepio usta svim kritičarima Bundeslige: "Ljetos sam sreo Ronalda na Mallorci..."

Endin Čaušević

Sadio Mane iznenadio je prošlog ljeta odlukom da napusti Liverpool i karijeru nastavi u dresu Bayerna, te mnogi nisu shvatili zbog čega je odlučio da engleski Premiership zamijeni Bundesligom za koju smatraju da nije ni blizu toliko kvalitetna. Ipak, Mane je sada odlučio kritičarima začepiti usta i objasniti jednom za sva vremena zašto je to uradio.

Mane je šest godina s dosta uspjeha nosio dres Liverpoola i s ovim klubom uspio je da osvoji sve što je mogao. Uz Mohameda Salaha bio je prva zvijezda kluba i mnogi su očekivali da će ga u dresu Liverpoola gledati još nekoliko godina.

Međutim, prošlog ljeta Senegalac je sve iznenadio odlukom da odbije novi ugovor Liverpoola i zatražio je transfer u Bayern s kojim je sve ekspresno dogovorio.

Liverpool nije htio Maneu praviti problem i na kraju ga je prodao Bayernu za 32 miliona eura, a ovaj transfer sigurno je bio i najveće iznenađenje prošlog ljeta. Mnogi su kritikovali Manea što je napustio Redse, a prije svega govorili mu da je itekako pogriješio odlaskom iz najjače svjetske lige u Bundesligu.

Poznato je da Bundesliga prethodnih godina nije toliko popularna kao nekada i da dominira Bayern, ali je Mane odlučio da progovori na tu temu i konačno objasni zašto je toliko forsirao prelazak u klub iz Minhena.

Mane je poručio da je velika greška što mnogi uporno podcijenjuju Bundesligu. Atmosfera je fantastična na svakom stadionu i liga je itekako izjednačenja. Pa, ko bi to odbio ponudu Bayerna? Vidite šta ovi klubovi rade već godinama u Ligi prvaka i suludo je reći da je to loša liga", rekao je Mane i nastavio.

Oglasi

"Ljetos sam na odmoru na Mallorci sreo čak Cristiana Ronalda koji mi je rekao da sam izabrao odličan klub i da je ovo veliki korak u mojoj karijeri. Priče da je Bundesliga toliko loša od Premiershipa nisu tačne".

Mane je siguran da on neće biti jedini koji je iz Premiershipa otišao u Bundesligu i vjeruje da će to biti sve popularnije iz godine u godinu.

"Siguran sam da će sve više zvijezda iz Premiershipa dolaziti u Bundesligu. Prvenstvo je dosta izjednačeno i dovoljno je da pogledate tabelu. Atmosfera na stadionima je nevjerovatna i nije mi jasno kako bi neko mogao odbiti Bundesligu? Napravio sam pravi korak u karijeri i uopšte nemam sumnje u to", zaključio je Mane.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Senegalac je o dolaska u minhenski klub odigrao 24 utakmice u svim takmičenjima i uspio je zabiti 11 golova i dodati četiri asistencije. Nedavno se vratio na teren nakon teške povrede zbog koje je odsustvovao skoro četiri mjeseca.

Također, Mane je s Bayernom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine i već sada se pokazao kao pun pogodak čelnika kluba s Allianz Arene.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Kako si ti otiso Liverpool ne može sebi da dodje
1 0
FudbalskiZnalac
S konja na magarca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi