Dribling o kojem bruje društvene mreže

Nesretnik nije znao šta ga je snašlo: Salah je večeras osramotio igrača Uniteda za cijeli život!

Endin Čaušević

Liverpool je danas na Anfieldu ponizio svog najvećeg rivala Manchester United i slavio sa 7:0, a maestralan meč odigrao je Mohamed Salah koji je zabio dva gola, ali svi pričaju o njegovom sjajnom driblingu protiv nesretnog Lisandra Martineza.

Manchester United je u fantastičnoj formi stigao danas na Anfield i navijači ovog kluba nadali su se da će zadati težak udarac najvećem rivalu, ali ni slutili nisu kakva katastrofa ih očekuje u Liverpoolu.

Redsi danas igraju fenomenalno i ovo je sigurno najbolja utakmica koju su izabranici Jurgena Kloppa odigrao u dosadašnjem dijelu sezone.

Napad Liverpoola funkcionisao je odlično jer su Gakpo, Darwin Nunez i Mohamed Salah danas bili fantastični, te se svaki od njih uspio upisati u listu strijelaca.

Gakpo i Nunez su postigli po dva gola, dok je Salah također zabio dva gola Davidu de Gei, ali je pored toga upisao i jednu asistenciju prilikom koje je napravio dribling o kojem bruje društvene mreže.

Naime, Liverpool je krenuo u kontru kod rezultata 2:0 u 50. minuti, te je lopta stigla do Salaha koji se poput vjetra približavao golu Uniteda.

Salaha je pokušao zaustaviti Lisandro Martinez koji ove sezone igra u sjajnoj formi, ali ni Argentinac jednostavno nije znao šta ga je snašlo.

Jednim trzajem tijela Salah je poslao Martineza u jednu, a on je krenuo u drugu stranu, te je čak defanzivac Uniteda izgubio i ravnotežu i pao na zemlju na oduševljenje navijača Liverpoola.

Nakon toga Salah je odlično uposlio Gakpoa koji sjajno vara danas očajnog De Geu i pogađa za 3:0.

Liverpool je do kraja utakmice uspio da zabije još dva gola. Salah je odličnu partiju krunisao u 66. minuti golom za 4:0, dok je devet minuta kasnije Darwin Nunez pogodio za 5:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, posljednji udarac Crvenim đavolima zadao je upravo Salah. Egipćanin je u 83. minuti pogodio za nevjerovatnih 6.0 što je jedan od najtežih poraza Manchester Uniteda u okršajima protiv svog najvećeg rivala.

Konačnih 7:0 u ovoj utakmici postavio je rezervista Roberto Firmino u samom finišu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.