Šta se dešava na Anfieldu? Erik ten Hag gleda i ne vjeruje svojim očima

Potop Uniteda

Šta se dešava na Anfieldu? Erik ten Hag gleda i ne vjeruje svojim očima

E. Škorić

Nogometaši Liverpoola u 50. minuti imaju ogromnih 3:0 protiv ljutog rivala Manchester Uniteda.

Dva velikana engleskog nogometa sastaju se na Anfieldu u meču 26. kola Premier lige. Iako je izgledalo da je United trenutno u boljoj formi, potpuno je razbijen na kultnom stadionu,

Igralo se jako dobro u prvom poluvremenu, imali su šanse i jedni i drugi, a jedini gol postigao je Gakpo u 43. minuti nakon asistencije Roberstona.

Taj gol dao je vjetar u leđa izabranicima Jurgena Kloppa, koji su u nastavku za samo pet minuta stigli do velikih 3:0.

U 47. minuti je mladi Elliott uposlio Dawrina Nuneza, ovaj povisio na 2:0, a zatim je u 50. minuti Salah asistirao Gakpu koji postiže drugi pogodak i na noge baca goste iz Manchestera.

Oglasi

Uutčen je United, ali naravno neće se predati, pokušat će se što prije vratiti, iako mu prijeti prava katastrofa jer Redsi svako otvaranje mogu dobro da kazne.

Kako sada stvari stoje, United će s 49 bodova ostati trećeplasirani, dok se Liverpool seli na peto mjesto sa 42 boda i sada je na "samo" tri boda od četvrtog mjesta koje vodi u Ligu prvaka, iako ima i utakmicu manje od četvrtoplasiranog Tottenhama.

No, ima još mnogo do kraja, a ako ovako nastavi da igra, tim Liverpool neće morati da se brine za svoje mjesto u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo bi mogla da bude druga uzastopna pobjeda Kloppove ekipe nakon što je prethodno sa 2:0 savladala Wolverhampton.

United je bio u dobroj seriji, ali ovo danas je zaista neočekivano i neshvatljivo...

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaiSai1316
Covjek(Teh Hag)pretjeruje svaki put sa nekim novim izmisljanjima sastava,ok on je sa njima svaki dan,al brate protiv liverpoola ovako jadan sastav,ovako jadan posjed,apsolutno imam osjecaj da gledam onaj united od prije par godina kad smo bili kanta za napucavanje,vrati nas Ten Hag u realnost i niko drugi
2 0
Da se zna gdje je mjesto manćester penaltedu HAHAHAHHAHAHAHA
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi