Navijači su od muke razbijali televizore: Unitedova sramota s Anfielda će ući u historiju!

Liverpool je pregazio goste iz Manchestera

Navijači su od muke razbijali televizore: Unitedova sramota s Anfielda će ući u historiju!

E. Škorić

Na Anfieldu je odigran veliki engleski derbi u okviru 26. kola engleske Premier lige, a Liverpool je razbio svog vječnog rivala, ekipu Manchester Uniteda, s visokih 7:0. Rekli bismo meč za historiju...

United je ove sezone uspješniji od Liverpoola, bio je u boljoj formi, no čini se da je Kloppova mašina upravo danas proradila i podsjetila na svoje najbolje dane.

Redsi su doslovno "pojeli" goste iz Manchestera tokom 90 minuta. United je još bio i dobar na terenu u prvom poluvremenu, dok je na semaforu bilo 0:0, a preko Brune Fernandesa propustili su veliku šansu.

I onda stiže kazna u nepisanom nogometnom pravilu. U 43. minuti duga lotpa Robertsona, na kraju je Gakpo postigao pogodak i na odmor se otišlo pri vodstvu domaćih 1:0.

U nastavku smo očekivali mnogo više, ali i od gostiju. No, na terenu samo jedan tim. Liverpool je ponižavao nemoćne goste i izgledalo je da bi mogao zabiti gol iz svakog ozbiljnijeg napada.

Na otvaranju drugog dijela Elliot je ubacio za Darwina Nuneza, koji je bio precizan za 2:0, a u 50. minuti Salah proigrava Gakpa, koji je dotukao United.

Oglasi

Mnogi timovi u ovakvim situacijama popuste, prepuste inicijativu rivalu, odluče se sačuvati prednost, al Liverpool je nastavio da gazi. Krenuo je još jače, a United je izgledao kao nokautirani borac na kraju 12. runde.

U 66. minuti se lopta spretno odbija do Salaha, koji ju je snažno zakucao pod prečku, a u 75. minuti Nunez postiže svoj drugi gol na centaršut Hendersona i tih 5:0 je bila najveća sramota u tom trenutku za svakog navijača Manchester Uniteda. Mnogi od njih su odmah napustili stadion. Oni pored malih ekrana bili su prisiljeni ili ugasiti ili prebaciti kanal.

U 84. minuti drugi gol za Salaha, pa je Liverpool došao do 6:0. Mislili smo da će na tome stati, ali nije. Liverpool je gostima spakovao i sedmi. Roberto Firmino u 89. pogađa za 7:0, što je jedan od njegovih posljednjih golova za svoj dugogodišnji tim jer je od ljeta najavio odlazak, kada mu istekne ugovor.

United je bio nemoćan, nikakav, a Liverpool naplatio za sve patnje iz prethodnih mjeseci, kada se dosta mučio s realizacijom, bivao otpisan, s razlogom dosta i kritikovan. Sada je Kloppova ekipa bila u najboljem svom izdanju i pokazala kakva je kada joj se igra i kada je kompletna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Manchesteru će sada željeti što prije da zaborave ovu crnu nedjelju i jedan od najtežih poraza u klupskoj historiji jer dosta jakih i važnih utakmica je pred njima.

Nakon ove utakmice, United ostaje treći sa 49, a Liverpool seli na peto mjesto sa 42 boda. U narednom kolu Southampton će gostovati na Old Traffordu ekipi Crvenih vragova, dok će Redsi put Bournemoutha, ali prije toga idu u Madrid po čudo kako bi pokušali da nadoknade zaostatak od tri gola iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Kraljevi su tada slavili sa 5:2, upravo na ovom stadionu na kojem je United dožiivo veliku sramotu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
Malo li je 20 titula prvaka, za mali arsenalcic nedostizno kad nebi osvojili nista jos 50 godina. MUFC
4 10
Bajernovac
Nerealan rezultat Man je jaci od Liverpula ali danas je islo sve naopako isto Liverpul Real ali drago mi ne zbog Klopa dobio bi nogu da su izgubili ...
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi