United nije iskoristio zicer, Liverpool je to brzo kaznio

Derbi na Anfieldu

United nije iskoristio zicer, Liverpool je to brzo kaznio

E. Škorić

Na Anfieldu se od 17:30 sati igra veliki engleski derbi između Liverpoola i Manchester Uniteda, a nakon 45 mintua Redsi vode sa 1:0 golom Gakpa.

Liverpool je imao veći posjed lopte u prvom poluvremenu, iako je United imao dvije dobre situacije na drugoj strani.

Igralo se dinamično, brzo, otvoreno, pa je pravo čudo da smo vidjeli samo jedan pogodak, a on je pao malo prije odlaska na odmor.

Prošla je jedna duga lopta Robertsona za Gakpa, a mladi nizozemski napadač se naštimao i lijepo pogodio mrežu Davida de Gee za slavlje domaćih navijača.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1632429147451449345[/twitter]

Gol je stigao nedugo nakon velike šanse i zicera gostiju, kad Bruno Fernandes glavom s nekoliko metara loptu šalje pored gola.

Liverpool je u pravom trenutku došao do prednosti, ali jasno je da nas u drugih 45 minuta čekaju još veća uzbuđenj, jer sada je pogotovo jasno da će United krenuti svim silama na gol Redsa, koji su u posljednje vrijeme počeli dizati formu, barem sudeći po posljednjem meču u Premier ligi kada su nadigrali Wolvese.

I United sve bolji, ali danas u derbiju nakon 45 minuta gubi, što opet ne mora ništa da znači. Redsi love voz za Evropu, posljednji priključak za Ligu prvaka, dok United ima slične ambicije pod vodstvom Erika ten Haga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za ljubitelje nogometa ova utakmica današnja prava je poslastica, mada je dojam da uvijek može više i s razlogom čekamo da krene drugih 45 minuta.

Previše je tu vrhunskih nogometaša da bismo u 90 minuta nogometa vidjeli samo jedan gol.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi