Ne može bez cigarete

Italijanski zakon važi za sve osim za nepopravljivog boema Maurizija Sarrija

Edmir Škorić

Trener Lazija Maurizio Sarri je strastveni pušač i to očito nikada neće moći da se promijeni.

Sarrija smo ranije viđali da vodi utakmicu s cigaretom u ustima. Naravno, to mu ne douštaju, morao je da prestane, ali ipak koristi svaku situaciju da uživa u dimu.

Sada su ga kamere uhvatile kako za vrijeme treninga puši cigaretu. Dogodilo se to na treningu u sklopu priprema za utakmicu Lazija u Konferencijskoj ligi protiv AZ Alkmaara, koja je počela danas u 18:45h.

Sarri je pušio tokom treninga, što je posebno zanimljivo sada kada je Italija usvojila strože propise o pušenju vani.

Pušenje će sada biti zabranjeno na javnim površinama, čak iu parkovima, na autobusnim stanicama i slično.

Sarri će, sigurni smo, pronaći svoj put do užitka. Ipak se radi o nepopravljivom boemu i staroj trenerskoj gardi.

On je od 2021. godine na klupi Lazija, a prethodno je radio kao trener u Juventusu, Napoliju, Chelseaju i Empoliju, te je radio kao trener mnogo manje poznatih timova.

Sarri je po mnogo čemu jako zanimljiv tip. Često radi stvari koje baš i nisu dopuštene, daje izjave koje uznemire mnoge oko njega, ali on je takav - bio i ostao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ima ugovor s Rimljanima do 2025. godine i brzo je postao miljenik navijača Lazija, iako rezultati ponekad nisu u skladu sa ambicijama nebesko-plavih.

Lazio je nakon 25 kola na trećem mjestu na tabeli Serije A sa 48 bodova i na dobrom putu je da igra Ligu prvaka sljedeće sezone. Sljedeću utakmicu Lazijali igraju u Bologni za vikend, a u prošlom kolu, u meču u petak, šokirali su vodeći Napoli i slavili sa 1:0 u gostima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.