Bomba za pamćenje utišala 'Maradonu' i Napoli
Lazio je fenomenalnom igrom uspio srušiti Napoli - prvi ove sezone na domaćem terenu (Foto: EPA)

Vecino za trijumf Nebeskoplavih

Bomba za pamćenje utišala 'Maradonu' i Napoli

M. Šljivak

Lazio je u derbi susretu 25. kola italijanske Serije A kao gost savladao Napoli s 1:0 i tako je preknut niz o devet uzastopnih pobjeda tima s 'Diega Maradone' u prvenstvu Italije.

Lazio je u veoma uzbudljivom meču na 'Diego Maradoni' savladao Napoli s 1:0 i postao je tek drugi tim nakon Intera koji je uspio savladati tim iz Napulja ove sezone.

Tim Maurizija Sarri ja je defanzivno odigrao zaista dobar meč. Oni su prvi i prijetili na utakmici i nakon šuta Vecina u petoj minuti Di Lorenzo je sjajno izbacio loptu s gol-crte i spasio je svoj tim.

Napoli je imao posjed lopte u prvom dijelu. Pokušavali su domaći na sve načine probiti protivnički bendem, ali Lazio je izgledao dosta dobro u defanzivnom dijelu igre.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a i u nastavku je viđena ista slika na terenu. Napoli je dominirao, a Lazio je čekao svoju šansu.

Nekoliko šansi Napolija viđeno je u nastavku, a u 67. minuti Rimljani koriste rijetku šansu koju su imali da postignu pogodak.

Oglasi

Pogodio je Matias Vecino. Dočekao je loptu na volej i s nekih 25 metara pogađa mrežu Napolija za prednost od 1:0.

Krenuo je potom Napoli po izjednačenje. Velike šanse imali su domaći fudbaleri, Osmihen je pogodio prečku, Providel je odbranio udarac Kima i lopta nije htjela u gol.

Lazio je u 90. minuti imao dobru šansu. Slobodnjak Sergeja Milinkovića-Savića pogodio je prečku i propala je šansa za odlazak na 2:0.

Do kraja Napoli nije uspio da dođe do izjednačenja. Lazio se odbranio i postao je tek drugi tim ove sezone koji je pobijedio Napoli. Prvi je bio Inter.

Stala je i serija od devet uzastopnih pobjeda Napolija. Ipak, tim Luciana Spallettija je i dalje uvjerljivo prvi na tabeli Serije A i teško da im titula može izmaći

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 25. kolo:

Napoli - Lazio 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi