Gradski rival zauvijek ponižen: Iza obične fotografije svlačionice krije se žestoka provokacija

Originalna ideja

Gradski rival zauvijek ponižen: Iza obične fotografije svlačionice krije se žestoka provokacija

A. Čaušević

Jedna od čari ljutog rivalstva su i provokacije, posebno je to postalo vidljivo otkako su društvene mreže preuzele primat. Tako sam iz Apenina stiže jedan od najoriginalnijih provokacija u posljednje vrijeme. 

Fotografija prazne svlačionice na prvu ne govori ništa, međutim iza nje se krije nevjerovatna provokacija na račun ljutog gradskog rivala.

Lazio je u petak navečer sa 0:1 pobijedio Napoli, ušao je u zonu koja vodi u Ligu prvaka. Odlučio je gol Matiasa Vecina iz drugog dijela.

Sigurno se radi o jednoj od najvažnijih pobjeda Lazija u dosadašnjem dijelu sezone. Nebeskoplavi su postali tek četvrti tim koji je uspio pobijediti Napoli u ovoj sezoni, iza Intera u Seriji A, Cremonesea u Kupu te Liverpoola u Ligi prvaka.

Neposredno nakon utakmica iz Lazija su objavili fotografiju prazne svlačionice stadiona Maradona što je bila jasna provokacija na račun Rome.

Oglasi

Naime, kada je Vučica gostovala u Napulju također je odigrala odličan meč, međutim upisan je poraz sa rezultatom 2:1. Rimljani su pali u samom finišu meča.

Poslije toga je Jose Mourinho okupio sve igrače i kompletan tabor te napravio zajedničku fotografiju kako bi pohvalio timski duh ekipe i cijeli kolektiv.

Mourinho je tada želio poslati jak signal cijelom klubu i nekim odsutnim igračima, ali kod mnogih nije naišla sa odobravanjem pošto je došla nakon poraza.

Svoju priliku za ismijavanje dočekali su u Laziju koji su objavili fotografiju prazne svlačionice uz opis: "Ovdje je bio SS Lazio."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Derby della Capitale je na programu 19. marta i nema sumnje da će ova provokacija biti veliki motiv Vučici da dođe do pobjede.

Lazio se sa pobjedom nad Napolijem probio na visoko drugo mjesto te sada petoplasiranoj romi bježi četiri boda uz utakmicu više.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi