Revanš osmine finala Lige prvaka

Objavljeni sastavi Chelseaja i Borussije, gosti iz Dortmunda u velikom problemu

Edmir Škorić

Chelsea i Borussia Dortmund sastaju se od 21 sat na stadionu Stamford Bridge u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka.

Chelsea ovaj meč dočekuje pod velikim pritiskom, nakon što je u prvoj utakmici poražen sa 1:0, ali svakako je po kladionicama favorit za pobjedu.

Plavcima nedostaje nekoliko igrača. Suspendovan je Mount, povrijeđeni Azpilicueta i Thiago Silva, nema ni Mendyja, Kantea... ali naravno Plavci imaju izuzetno bogat i velik roster igrača i sve to je bilo lako nadoknaditi.

S druge strane, Edin Terzić je imao dosta problema, a najveće mu je zadala golmanska pozicija. Prvi golman Gregor Kobel doputovao je u London, ali nije bio spreman za utakmicu.

On se povrijedio u petak neposredno prije utakmice s Leipzigom, a umjesto njega u Londonu brani drugi golman Alexander Mayer.

I Nijemcima nedostaje nekoliko igrača, a pored golmana Kobela vrijedni spomena su još Ryerson, Moukoko i Adeyemi.

No, šta je tu je, morat će i jedni i drugi da daju sve od sebe i da pokušaju izboriti četvrtfinale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, od 21 sat sastaju se i Benfica te Club Brugge, a Portugalci mnogo bliže četvrtfinalu jer su u prvom duelu slavili sa 2:0.

Sutra dva spektakla, pošto u Minhenu Bayern dočekuje PSG (1:0), a Tottenham u Londonu ekipu Milana, koja im 1:0 iz prvog duela i za koju bi starter mogao biti reprezentativac BiH Rade Krunić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.