Chelsea užasno pogriješio: Ostavili transfer Gvardiola za ljeto, a sada će ga veliki rival "ukrasti"

Hrvat će biti u centru pažnje u ljetnom prelaznom roku

Chelsea užasno pogriješio: Ostavili transfer Gvardiola za ljeto, a sada će ga veliki rival "ukrasti"

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol u januaru je bio na korak od prelaska u Chelsea, ali na kraju je londonski klub odustao jer je Leipzig povećao cijenu. Chelsea će i na ljeto sigurno krenuti po Gvardiola, ali engleski mediji pišu da bi to moglo biti prekasno jer su već dobili žestoku konkurenciju.

Mladi hrvatski defanzivac oduševio je svojim igrama u dresu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je uspio s Hrvatskom doći do bronzane medalje, te je privukao interes mnogih evropskih klubova.

Vjerovalo se da će Leipzig teško zadržati Gvardiola u zimskom prelaznom roku, a posebno nakon što je Chelsea krenuo po njega i poslao nekoliko punuda na adresu njemačkog kluba, no na kraju su odustali.

Iako je Chelsea potrošio ogroman novac za pojedine igrače na kraju za Gvardiola nisu željeli platiti 70 miliona eura koliko je Leipzig tražio i mnogi smatraju da su čelnici londonskog kluba napravili veliku grešku.

Gvardiol je itekako bio zainteresovan da karijeru nastavi u tom klubu, ali nakon što su pregovori propali bio je primoran da ostane u Leipzigu. No, kako stvari stoje Hrvat će na ljeto sigurno promijeniti klub.

Engleski mediji pišu da je Chelsea ostao u kontaktu s njegovim agentom i čelnicima Leipziga i da su na ljeto spremni da plate cijelu koju taj klub traži, ali sada im neće uopšte biti tako jednostavno da dovedu Gvardiola.

Oglasi

Mediji na Otoku su objavili da Chelsea nije jedini klub koji je pokazao interes za hrvatskog defanzivca, te da se u priču uključio i Manchester City kojem bi upravo Gvardiol mogao biti glavna meta u ljetnom prelaznom roku.

City navodno želi napraviti promjene u defanzivi i prodati Aymerica Laportea, a upravo Gvardiola vide kao njegovu zamjenu. Zna se da novac ovom klubu uopšte nije problem i sigurno je da nas čeka velika borba između Chelseaja i Manchester Cityja za 21-godišnjeg reprezentativca Hrvatske.

Laporte bi trebao na ljeto napustiti Etihad i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u dresu PSG-a. Ima i dalje ugovor do ljeta 2025. godine, ali je Španac nezadovoljan zbog manje minutaže i želi da napusti klub.

Gvardiol se itekako sviđa i Pepu Guardiolu koji želi vidjeti Hrvata na Etihadu jer zna da je on igrač za budućnost, te da bi njegovim dolaskom Manchester City itekako profitirao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hrvat je nedavno potpisao novi ugovor s Leipzigom do ljeta 2027. godine kako bi se njemački klub osigurao oko obeštećenja jer su dodali otkupnu klauzulu od čak 100 miliona eura koju će City ili Chelsea morati platiti ako žele Gvardiola.

Također, povezivao se ranije još s Real Madridom i Liverpoolom, ali niko od tih klubova nije poslao zvaničnu ponudu za njega

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi