Chelsea je drugi četvrtfinalista Lige prvaka, nakon Benfice.

Plavci idu dalje

Chelsea se probudio kada je najbitnije: Borussia pala u Londonu!

Eldar Ganibegović

U 2023. godini imali su samo jednu pobjedu, a s dva gola razlike posljednji put su pobijedili u decembru 2022. godine. Večeras su učinili oboje i onda kada je najvažnije slavili. Chelsea je s 2:0 savladao Borussiju Dortmund i plasirao se s ukupnih 2:1 u četvrtfinale Lige prvaka. 

Problemi za goste već u petoj minuti kada je zbog povrede igru napustio Brandt, a Edin Terzić na teren šalje Reynu.

Uslijedile su nakon toga dvije dobre šanse za Chelsea preko Felixa i Havertza, da bi na drugoj strani uzvratio Reus čiji šut brani Kepa.

Kai Havertz je u 28. minuti pogodio stativu, a isti igrač deset minuta kasnije postiže sjajan gol koji je poništen zbog ofsajda u kojem je ranije bio Sterling.

Upravo je Sterling na izmaku prvog poluvremena postigao gol i anulirao zaostatak iz Njemačke. Gol Sterlinga pogledajte OVDJE.

Na samom otvaranju drugog dijela dosuđen je penal za domaću ekipu nakon igranja rukom, a odgovornost je preuzeo Kai Havertz, te je promašio, odnosno pogodio je stativu.  Kako je to izgledalo, možete pogledati klikom OVDJE

Ipak, penal je ponovljen s obzirom na to da je veliki broj igrača utrčao u kazneni prostor prije no što je Nijemac uputio šut.

Ponovo je odgovornost preuzeo Havertz i šutirao potpuno isto kao prvi put te savladao gostujućeg golmana. Pogledajte gol OVDJE.

Uzvratila je Borussia šansama preko Reyne i Judea Bellinghama, prijetio je zatim i Wolf, pa Sule, no do gola gosti nisu mogli.

Chelsea je u 76. minuti ponovo zatresao mrežu gostiju. Sterling je uposlio Gallaghera koji pogađa, no ponovo je Sterling ranije u toku akcije bio u ofsajdu, pa je pogodak poništen.

Bilo kako bilo, Chelsea je na kraju izborio prolaz dalje što će biti veliki podstrek za dalje i na psihološkom smislu. Dalje se plasirala i Benfica koja je s 5:1 (7:1 ukupno) izbacila Club Brugge.

Osmina finala Lige prvaka, revanš:

Chelsea - Borussia Dortmund 2:0 (Sterling 43', Havertz 53' (P))

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.