Navijači na Stamford Bridgeu jedva čekaju drugo poluvrijeme, Nijemci "čupaju kose" i traže izlaz

Chelsea vodi i mnogo je bolji

Navijači na Stamford Bridgeu jedva čekaju drugo poluvrijeme, Nijemci "čupaju kose" i traže izlaz

E. Škorić
Teme:

Sjajnu utakmicu igraju Chelsea i Borussia Dortmund u Londonu, a domaćin za sada ima vodstvo 1:0.

Utakmica Chelsea - Borussia igra se u sklopu revanša osmine finala Lige prvaka i pravo je čudo da smo u prvom dijelu vidjeli "samo" jedan gol.

Vidjeli smo dosta dobrih prilika, naročito pred golom Dortmunđana, ali i sa rezervnim golmanom na golu Milioneri su uspjeli da se odbrane, pa uspjehom se može smatrati i taj jedan primljeni gol. Moglo je biti barem dva razlike za  Plavce

Chelseaju, podsjetimo, treba pobjeda, bilo kakva. Prvu utakmicu Plavci su u Dortmundu izgubili sa 1:0. Sada je rezultat izjednačen.

Joao Felix prvi je imao šansu, ali mu je Alexander Mayer u šestoj minuti odbranio udarac. U osmoj minuti Kavi Havertz puca, ali pored gola.

Marco Reus u 17. minuti ne koristi najbolju šansu za Borussiju. Šutirao je sjajno iz slobodnjaka, ali je Kepa fantastično odbranio.

Nova šansa za Havertza u 28. minuti, ali ne pogađa, a onda u 38. minuti njegov sjajan gol poništen je zbog prethodnog ofsajda Sterlinga u začetku akcije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sijevalo je pred golom gostiju, da bi u 44. minuti Raheem Sterling uspio loptu sa 10-ak metara zakucati u mrežu Milionera i sada je sve na strani Chelseaja. Gol Sterlinga pogledajte OVDJE.

U drugoj utakmici Benfica vodi s 2:0 u Lisabonu protiv Club Bruggea, ali dojam je da je tamo sve riješeno jer je portugalski tim i u prvom duelu slavio sa 2.0.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Nebi mu dao da ponovi
1 0
Chelsea1
Ovaj Havertz bi promasio prazan gol
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije