Veliki udarac za Borussiju, a utakmica samo što je počela

Ostali bez Brandta

Veliki udarac za Borussiju, a utakmica samo što je počela

E. Škorić

Nastavljaju se problemi za Edina Terzića i njegovu Borussiju Dortmund, koja je rano ostala bez bitnog igrača.

Borussia je u London stigla sa namjerom da odbrani 1:0 iz prvog meča osmine finala Lige prvaka, ali njemački velikan suočava se s novim problemima.

Prvi golman Gregor Kobel propustio je ovu utakmicu zbog povrede, a sada je nakon samo četiri minute s terena izašao Julian Brandt.

Brandt je jedan od najistaknutijih i najbitnijih igrača Borussije, ali 26-godišnji veznjak je u ranoj fazi meča doživio povredu i morao je da napusti teren.

Umjesto njega je Terzić u igru uveo Gustava Reynu, ali biće zaista teško Borussiji na ovom paklenom gostovanju.

Chelsea je evidentno krenuo svim silama od prve minute prema golu Borussije i već je imao šansu preko Joaa Felixa, ali je rezervni golman Alexander Meyer sjajnom odbranom sačuvao mrežu.

Ubrzo je Kai Havertz bio u velikoj šansi, ali je pucao preko gola. Iz minute u minutu, sve opasniji Plavci, sve veći problemi za Milionere.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Borussia se neće predati, nipošto, ali biće joj preteško sačuvati mrežu u ovako ranjivom sastavu 90 minuta.

Dodajmo da je susret u Londonu počeo u 21:10, pošto je kasnio autobus Borussije. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chelsea1
Ovaj Chelsea nema nikakve igre, da bog da ispali.
1 0
user1676319116
Upravu si kralju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi