Igrali su fenomenalnu odbranu, ali na kraju tri boda idu Manchester Cityju

Erling Haaland iskoristio jedinu grešku koju su igrači Crystal Palacea napravili za 90 minuta

Esmer Oštraković

Dosta tvrdu i borbenu utakmicu su u okviru 27. kola Premiershipa odigrali Crystal Palace i Manchester City, a gosti su na kraju uspjeli ostvariti minimalnu pobjedu od 1:0.

Naravno, Manchester City je bio apsolutni favorit na ovom susretu, a gosti su se do prve minute fokusirali na branjenje svog gola.

To najbolje pokazuje podatak da u prvom poluvremenu Crystal Palace nije imao niti jedan udarac u okvir gola gostiju.

Ali, ne samo to, toliko dobro su domaći igrali u odbrani da su limitirali Manchester City da uputi samo jedan udarac u okvir njihovog gola za 45 minuta.

Ni u drugom poluvremenu slika na terenu nije bila ništa drugačija. Gosti su tražili put do mreže domaće ekipe čiji je jedini cilj bio odbraniti se.

Niti u drugom poluvremenu domaća ekipa nije uputila niti jedan udarac u okvir gola gostiju, dok je Manchester City uputio tri šuta.

Detalj odluke desio se u 78. minuti. Olise je nakon kornera faulirao jednog od gostujućih igrača, a Robert Jones je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Erling Haaland, te je bio siguran i donio je svom timu tri jako važna boda u borbi za prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ove, teško ostvarene pobjede, Manhcester City ima dva boda manje od Arsenala koji se nalazi na prvom mjestu, ali i jednu utakmicu više. Topnici svoju utakmicu sa Fulhamom igraju sutra.

Sa druge strane Crystal Palace se nalazi na 12. mjestu na tabeli sa 27 osvojenih bodova i morat će početi osvajati bodove kako se ne bi doveli u situaciju da se bore za ostanak u ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.