Haaland šokirao saigrača kada mu je priznao za koji klub navija i zaluđeno ih prati

To od njega nije očekivao

Haaland šokirao saigrača kada mu je priznao za koji klub navija i zaluđeno ih prati

E. Čaušević

Napadač Manchester Cityja, Julian Alvarez, priznao je da se itekako iznenadio kada mu je Erling Haaland u jednom razgovoru priznao za koji klub navija i nada se da će uspjeti nagovoriti ga da se predomisli.

Haaland i Alvarez ove sezone su dvojac u napadu koje na raspolaganju ima Pep Guardiola, a jasno je da Norvežaninu dosta bolje ide i da ima i značajno veću minutažu od Argentinca.

Alvarez je dokazao na Mundijalu u Kataru gdje je s Argentinom postao prvak svijeta da se radi o fantastičnom napadaču, no pored žestoke konkurencije koju ima u Manchester Cityju nije mu lako izboriti se za minutažu.

No, i pored toga što su veliki konkurenti Alvarez je priznao da s Haalandom ima odličan odnos još od prvog dana otkako su se upoznali.

Obojica su ljetos pojačala Građane i "kliknuli" su na prvu nakon što su se upoznali. Alvarez je pričao o svom prijateljstvu s Haalandom za argentinske medije i otkrio je kako ga je Norvežanin iznenadio kada je priznao za koji klub navija.

Haaland je poznat kao veliki zaljubljenik u fudbal i taj sport prati od malih novu, a svaki slobodan trenutak koristi da pogleda neku utakmicu.

Oglasi

Tako norveški napadač često prati i mečeve iz Argentine, a naravno to se najviše odnosi na veliki derbi River Plate - Boca Juniors. Alvarez je upravo iz Rivera stigao u City, ali se iznenadio kada mu je Haaland rekao da on navija za Bocu.

"Znamo koliko je Haaland sjajan fudbaler, ali moram reći da je i još bolji čovjek. Dosta mi pomaže, pričamo o svemu i pokušavam da učim od njega. Nakon što sam došao rekao mi je da navija za Bocu i pričao mi je o La Bomboneri što me baš iznenadilo, nisam mogao da vjerujem da to toliko prati", rekao je Alvarez i dodao.

Erling Haaland sorprendió al Dibu Martínez y le pidió la camiseta de una de  las figuras de Boca Juniors - Infobae

"Mislim da je Leonardo Balerdi u Borussiji Dortmund imao uticaja na to. Pokušavam ga nagovoriti da se predomisli. Idem korak po korak i vidjet ćemo da li ću uspjeti. Bit će teško, ali neću odustati".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Balerdi je inače Argentinac koji je s Haalandom igrao u Dortmundu i svojevremeno je nastupao za Bocu. Rekao je nedavno da je Haaland zaluđen klubom s La Bombonere i da ga je često molio da mu donese dres tog kluba.

"Postao je veliki navijač Boce. Stalno sam mu pričao o klubu, navijačima i pokazivao videa s utakmica Boce. I dan danas pričamo o Boci i često mi šalje poruke. Stalno me pita da mu donesem dres Boce Juniors s brojem devet da ima u kolekciji. Veliki je navijač i nisam očekivao da će ga to toliko zaluditi kao da je iz Argentine, a ne Norveške", rekao je nedavno Balerdi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi