S viškom kila i sijede kose: Autor antologijskog autogola koji je City zavio u crno ne liči na sebe

Pollock neprepoznatljiv

S viškom kila i sijede kose: Autor antologijskog autogola koji je City zavio u crno ne liči na sebe

E. Ganibegović

Ako pogledate video autogola koji je postigao, a da pritom ne znate o čemu se radi, pomislili biste da se radi o klasnom napadaču koji je postigao eurogol. Ipak, istina je sasvim drugačija.

U posljednjem desetljeću 20. vijeka Jamie Pollock smatran je za velikog talenta engleskog fudbala, no svoj puni potencijal nikada nije ostvario.

Iako nije postao ono što se od njega očekivalo, našao je ne tako slavan način da svoje ime upiše u historiju Manchester Cityja, ali i fudbala generalno.

Ovaj Englez smatra se za autora najljepšeg autogola u historiji fudbala, s obzirom na to da je to učinio na spektakularan način - u maniru rasnih strijelaca.

Godine 1998. je u dresu Manchester Cityja igrao protiv QPR-a u borbi za ostanak u Championshipu i postao je tragičar svog tima.

Meč je završen 2:2 i City je ispao iz lige, a navijači QPR-a su ga proglasili za najvažnijeg čovjeka u posljednjih 2000 godina, ispred Isusa Krista.

Oglasi

Pri vodstvu Cityja od 2:1, Pollock je nogom podigao loptu i prevario protivnika, a zatim krenuo da glavom vrati svom golmanu, no lobovao ga je i lopta je završila u mreži.

Pollock je u karijeri osim za Manchester City igrao i za Middlesbrough, Bolton, Birmingham, Crystal Palace i Osasunu, te je bio U19 i U21 reprezentativac Engleske. 

Nakon povlačenja iz fudbala, danas 49-godišnji Pollock se posvetio porodičnom poslu. Sa puno viška kilograma i sijede kose, Pollock je postao neprepoznatljiv.

Prvo se pobrinuo za fabriku stakla, koju je porodica imala, ali je otišla u stečaj, nakon čega je imao građevinsku firmu, ali i otvorio fudbalsku akademiju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi