FOTO: EPA

Moralo se to desiti

Manchester City se pohvalio rekordom: Trenutak koji će u klubu pamtiti zauvijek

H. Zilić

Manchester City je otvorio vrata četvrtine finala Lige prvaka i to na spektakularan način. Deklasirali su RB Leipzig sa 7:0 u revanš utakmici osmine finala.

Svoju noć imao je nestvarni i nevjerovatni Erling Haaland.

Norvežanin je u razmaku od 22. do 58. minute postigao čak pet pogodaka!

Maravno, nije moglo bez brojnih rekorda večeras pored imena Erlinga Haalanda.

Postao je najmlađi fudbaler koji je postigao 30 golova u historiji Lige prvaka i postao je igrač koji je najbrže postigao 30 golova u Ligi prvaka, a za to mu je bilo potrebno samo 25 utakmica.

Haaland je postao i najmlađi fudbaler koji je postigao pet golova na jednoj utakmici Lige prvaka i igrač koji je postigao najbržih pet golova u Ligi prvaka. Za taj poduhvat večeras mu je trebalo 36 minuta.

Po završetku utakmice i Građani su se pohvalili klupskim rekordom.

Erling Haaland je postao igrač sa najviše pogodaka u jednoj sezoni u dresu Manchester Citya, a do kraja je ostalo skoro puna tri mjeseca aktivne sezone.

Norvežanin je ove sezone odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima i postigao nevjerovatnih 39 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rekord koji će teško ko u budućnosti stići iz bilo kojeg kluba, a ne iz Citya.

Ako nastavu u ovoj seriji nema sumnje da će Haaland ove sezone premašiti i brojku od 50 pogodaka u jednoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.