Messi će mu odmah poslati poruku: Guradiola je jednim potezom uništio snove Haalandu!

Norvežanin je zabio pet golova, ali...

Messi će mu odmah poslati poruku: Guradiola je jednim potezom uništio snove Haalandu!

A. Čaušević

Erling Haaland je odigrao svoj najbolji meč u Ligi prvaka. Dečko rođen 2000. godine je na 25 mečeva elitnog takmičenja zabio 31 gol. Definitivno nevjerovatna statistika. Mogao je doći i do još jednog rekorda, ali u tome ga je spriječio Pep Guardiola.

U revanš susretu osmine finala Lige prvaka Haaland je do vrha napunio mrežu RB Leipziga. Nestvarni 22-godišnjak je zabio čak pet golova.

Već u prvom dijelu susreta Haaland je komletirao hat-trick, a dva gola još dodao u nastavku. Pep Guardiola ga je izveo u 63. minuti.

Norvežanin je prvi gol zabio u 22., a posljednji u 57. minuti, a izmjenom se Pep Guardiola pobrinuo da sjajnom napadaču uništi snove, barem za sada.

Sa pet postignutih golova Haaland se izjednačio sa Leo Messijem i Luisom Adrianom koji su također toliko puta tresli mreže na jednom meču Lige prvaka.

Argentinac je svoje golove postigao protiv Bayer Leverkusena još 2012. godine, a Brazilac u dresu Shakhtara dvije godine kasnije protiv Bate Borisova.

Oglasi

Messiju su za taj poduhvat trebale 84. minute, a Brazilcu dva minuta manje. Da je Haaland kojim slučajem ostao do kraja na terenu gotovo pa sigurno bi postigao još neki gol.

Inače, Haaland je oborio jedan rekord i to onaj Kyliana Mbappea pošto je postao najmlađi igrač u historiji Lige prvaka sa minimalno 30 postignutih golova.

"On treba da postiže pet golova na svakom meču. Kada ne postigne gol, onda postoji pritisak, a ovaj dečko ne treba da osjeća pritisak", kazao je Guardiola o Haalandu nakon meča protiv Crystal Palacea za vikend.

Tri dana kasnije Norvežanin je zabio pet golova na meču Lige prvaka. Potreban mu je još "samo" 111 golova da nadamši i najboljeg strijelac svih vremena u ovom takmičenju, Cristiana Ronalda.

Računajući sva takmičenja Haaland je već na cifri od 39 golova u svim takmičenjima. Ako nastavi u ovom ritmu do kraja sezone mođa pređe i cifru od 60 pogodaka.

Top Komentari

DamirS
Bez obzira na razlog zbog kojeg je Haaland izašao iz igre....ali pogledajte samo na YT Haalndove, Messijeve i Adrionove golove (po 5 komada u LP) pa ćete vidjeti način na koji su sva trojica davali golove. Onda ćete valjda skontati kolika je razlika između ova 3 igrača.
2 0
NodzeRM
Ovaj bi jos tri zabio do kraja utakmice.. ali Pepcina je tu da cuva Messiov rekord!.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi