Haaland uništio Leipzig, obarao rekorde i uradio nešto što fudbal ne pamti!
FOTO: EPA

Građani u četvrtini finala Lige prvaka

Haaland uništio Leipzig, obarao rekorde i uradio nešto što fudbal ne pamti!

H. Zilić

Manchester City je u četvrtini finala Lige prvaka. U revanš utakmici osmine finala Građani su dekalsirali RB Leipzig rezultatom 7:0. Prvi duel u Njemačkoj završen je 1:1.

City je od početka igraoofanzivno, a kada su se dobro zagrijali krenuo je show program nevjerovatnog Erlinga Haalanda.

Istina, prvi pogodak za 1:0 postigao je iz penala u 22. minuti, a penalu je prethodio kontakt u šesnaestercu koji ovu odluku sudije Vinčića može svrstavati u diskutabilne.

Samo dvije minute nakon penala, Haaland je pobjegao odbrani Leipziga, iskoristio dodavanje De Bruynea i to je bilo 2:0 i nokaut za goste.

Njemačka ekipa se jednostavno nije mogla oporaviti nakon dva brza gola i u drugoj minuti sudijske nadoknade vremena Haaland postiže hat-trick za velikih 3:0 i rezultat prvog poluvremena.

Pomenutim golovima Haaland je oborio i dva rekorda. Postao je najmlađi fudbaler koji je postigao 30 golova u historiji Lige prvaka i postao je igrač koji je najbrže postigao 30 golova u Ligi prvaka, a za to mu je bilo potrebno samo 25 utakmica.

Oglasi

Muke Leipziga na Etihadu nastavljene su u drugom poluvremenu. Već na samom startu u 49. minuti Gundogan pogađa za 4:0 na asistenciju Grealisha.

Haaland na večerašnjoj utakmici nije završio svoju priču u prvom poluvremenu. Igrala se 54. minuti kada norveški napadač postiže svoj četvrti pogodak na utakmici za velikih 5:0. Tri minute kasnije Haaland je i peti put zatresao mrežu gostiju za 6:0.

Haaland je postao i najmlađi fudbaler koji je postigao pet golova na jednoj utakmici Lige prvaka i igrač koji je postigao najbržih pet golova u Ligi prvaka. Za taj poduhvat večeras mu je trebalo 36 minuta.

Nakon šestog gola, Haaland je izašao iz igre, City je malo pustio gas , ali ipak na kraju u drugoj minuti sudijske nadoknade De Bruyne na asistenciju Mahreza pogađa za konačnih 7:0 i Manchester City sa ukupnih 8:1 ide u četvrtinu finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, revanš:

Manchester City - RB Leipzig 7:0 (Haaland 22'(p), 24', 45+2', 54', 57', Gundogan 49', De Bruyne 90+2')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Sudija uništio Leipzig, oborio rekord u gluposti...
2 0
FudbalskiZnalac
Izbaci ga namjerno da kepecu ne skine rekord. Kita od trenera..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi