Nevjerovatna izjava, Haalandu kao da se pomutila pamet: "Zbunjen sam, samo se sjećam da sam..."

Apsolutni junak Manchester Cityja

Nevjerovatna izjava, Haalandu kao da se pomutila pamet: "Zbunjen sam, samo se sjećam da sam..."

A. Čaušević

Pomalo nevjerovatna izjava dolazi od Erlinga Haalanda u noći kada je postigao pet golova na jednom meču Lige prvaka. Međutim, te riječi na neki način najbolje oslikavaju radnu etiku čudesnog 22-godišnjeg Norvežanina. 

Manchester City je sa 7:0 pobijedio RB Leipzig u revanš susretu osmine finala Lige prvaka. Junak večeri bio je Haaland kojem je za taj podvig trebalo 57 minuta.

"Ovo je velika noć. Stvarno sam ponosan što igram Ligu prvaka. Obožavam ovo takmičenje, to svako zna. Pet golova, pobjeda 7:0, stvarno sam sretan", kazao je Haaland.

Poslije toga su uslijedile iznenađujuće riječi. Haaland je kazao da se uopšte ne sjeća golova koje je postigao iako je utakmica neposredno završila.

"Malo sam zbunjen u glavi, ne sjećam se golova. Sjećam se samo da sam šutirao i ni o čemu nisam drugo razmišljao."

Oglasi

"Umoran sam i od proslava. Na treningu u ponedjeljak smo trenirali pressing. Trebamo trčati, pogotovo na domaćem terenu."

"Dobri smo oduzimanju lopti i da krenemo naprije, pogotovo kada Kevin de Bruyne uspjeva da iznese loptu", završio je Norvežanin.

Inače, osim Haalanda golove za City još su postigli Gundogan na startu drugog dijela te De Bruyne u nadoknadi meča. 

Sa pet postignutih golova Haaland se izjednačio sa Leo Messijem i Luisom Adrianom koji su također toliko puta tresli mreže na jednom meču Lige prvaka.

Argentinac je svoje golove postigao protiv Bayer Leverkusena još 2012. godine, a Brazilac u dresu Shakhtara dvije godine kasnije protiv Bate Borisova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Messiju su za taj poduhvat trebale 84. minute, a Brazilcu dva minuta manje. Da je Haaland kojim slučajem ostao do kraja na terenu gotovo pa sigurno bi postigao još neki gol.

Inače, Haaland je oborio jedan rekord i to onaj Kyliana Mbappea pošto je postao najmlađi igrač u historiji Lige prvaka sa minimalno 30 postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi