Meridian lider u humanosti: Nastavak podrške Udruženju Pomozi.ba

Sponzorski tekst

Kompanija Meridian zajedno s KK Bosna Meridianbet uputila je još jednu donaciju Udruženju Pomozi.ba i Fondu „Sportisti za život“.

Podsjetimo, Meridian humanitarnom Udruženju Pomozi.ba za svaku pogođenu trojku „Studenata“ na domaćem terenu donira 100 KM. 

U posljednjoj utakmici „Studenti“ su trijumfovali nad ekipom KK Mladost iz Mrkonjić Grada, a u protivnički koš ubacili su čak trinaest trojki. 

- Društvena odgovornost za našu kompaniju je poslovni imperativ. Brojni su projekti u kojima učestvujemo, a s posebnim zadovoljstvom govorimo o saradnji s Pomozi.ba, najvećim humanitarnim udruženjem u BiH. Sport i humanost idu ruku pod ruku, a ako se u kontekstu humanosti mora govoriti o prioritetima, onda na prvo mjesto dolazi zdravlje – kažu u Meridianu i podsjećaju da je Fond „Sportisti za život“ namijenjen za liječenje bh. građana. 

- Donacije poput ove pokazuju odgovornost i društvenu osjetljivost kompanija prema zajednicama u kojima posluju. Nadam se da će i druge kompanije slijediti primjer Meridiana i da će nastaviti pružati podršku onima kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je Jasmin Ligata, projekt menadžer Udruženja Pomozi.ba.

Uz sjajan rezultat „Studenata“ uslijedilo je još jedno iznenađenje za sve ljubitelje košarke. 

Udruženju Pomozi.ba humanitarni ček uručio je Stjepan Grubnić, u sportskim krugovima poznat kao Boško, legendarni sekretar KK Bosna Meridianbet koji je za više od pet decenija sa sarajevskim „Studentima“ prošao bukvalno sve. 

Iz Meridiana stiže i poziv drugim kompanijama da se uključe u slične incijative kako bi zajedno radili na izgradnji boljeg društva i poboljšanju kvaliteta života svih ljudi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.